Ο σκηνοθέτης του Silent Hill αφήνει το Sony Japan Studio για να δημιουργήσει ένα νέο στούντιο ανάπτυξης

Published on 3 December 2020 at 20:06

Ο Keiichiro Toyama, σκηνοθέτης του Silent Hill, Siren και Gravity Rush, εγκατέλειψε την Sony Japan Studio για να δημιουργήσει ένα νέο στούντιο ανάπτυξης, το Bokeh Game Studio

Ο Toyama, ο οποίος σκηνοθέτησε επίσης τη σειρά Siren, συνοδεύεται από τον παραγωγό του The Last Guardian Kazunobu Sato και τον σχεδιαστή του παιχνιδιού Gravity Rush, Junya Okura. Στο YouTube,  κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο που ανακοινώνει το νέο του στούντιο παιχνιδιών.
Μετά την ανακοίνωση, το  Dengeki Outline δημοσίευσε μια συνέντευξη με την ομάδα να μιλάει για την αναχώρησή τους από τη Sony και για τα σχέδιά τους. Σύμφωνα με τους Toyama και Sata, θέλανε να δημιουργήσουν το δικό τους στούντιο για πολύ καιρό. Το ξέσπασμα του Age και του Coronavirus έπαιξε επίσης ρόλο στην απόφασή τους να εγκαταλείψουν το Japan Studio και να δημιουργήσουν το Bokeh Game Studio.

«Συνειδητοποίησα ότι διάφορα πράγματα στον κόσμο αλλάζουν δραστικά λόγω της επιρροής του Covid και έιχα έντονα κίνητρα για να αλλάξω τον εαυτό μου, οπότε πήρα αυτήν την απόφαση», είπε ο Toyama .

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της, έχουν ήδη μια ιδέα για το δικό τους IP, το οποίο θα είναι κυρίως τίτλος δράσης. Η πλατφόρμα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αλλά ο Toyama ανέφερε ότι σκέφτονται να κυκλοφορήσουν το παιχνίδι πρώτα σε υπολογιστή και κονσόλα. Όσον αφορά την αποκλειστικότητα της κονσόλας, ο πρώην διευθυντής του Silent Hill επεσήμανε ότι θέλει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να παίξουν τον νέο τίτλο του στούντιο, προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι αποκλειστικός στο PlayStation.
Η πλήρης συνέντευξη περιέχει μερικά ενδιαφέροντα μέρη των μελλοντικών σχεδίων της ομάδας και γενικά το Bokeh Game Studio.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αποχώρηση του Toyama από τη Sony έχει πολλές εικασίες για την ύπαρξη του φημολογούμενου reboot του Silent Hill για το PS5. Για αρκετό καιρό, οι insiders ισχυρίζονται ότι o Toyama θα διευθύνει τo reboot. Φυσικά, υπάρχει η πιθανότητα, ότι to φημολογημένo soft reboot πλησιάζει να ολοκληρωθεί και η συμμετοχή τoy Toyama δεν απαιτείται πλέον.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.