Η EA αγοράζει Codemasters για 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να ηγηθεί στην αγορά των racing games.

Published on 14 December 2020 at 11:46

Η Sky News ανέφερε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της EA για την Codemasters το σαββατοκύριακο, λέγοντας ότι η βρετανική εταιρεία είχε προηγουμένως είχε κανει συμφωνία 970 εκατομμυρίων δολαρίων με την Rockstar Games και τον ιδιοκτήτη 2K Sports Take-Two Interactive. Η EA επιβεβαίωσε τη συμφωνία νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Η Codemasters είναι ένας από τους παλαιότερους Βρετανούς προγραμματιστές παιχνιδιών, που ιδρύθηκε τη δεκαετία του '80 και παράγει πρώιμες επιτυχίες όπως το Dizzy για συστήματα που ήταν δημοφιλή στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως το ZX Spectrum και το Commodore 64. Τις τελευταίες δεκαετίες είναι γνωστότερη για τη δημιουργία αγώνων παιχνίδια όπως οι σειρές Dirt, Grid και Formula 1 και πέρυσι απέκτησαν τον προγραμματιστή πίσω από το Project Cars.

Η EA, φυσικά, κατέχει το franchise Need for Speed, οπότε η προσθήκη Codemasters θα της έδινε περαιτέρω έλεγχο σε ένα τεράστιο κομμάτι της αγοράς παιχνιδιών αγώνων. Οι κύριοι ανταγωνιστές θα ήταν η σειρά Gran Turismo της Sony και η σειρά Forza της Microsoft, και οι δύο αποκλειστικά για τις αντίστοιχες πλατφόρμες των εκδοτών τους.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια βαθιά συναρπαστική ευκαιρία να συγκεντρώσουμε την Codemasters και την Electronic Arts για να δημιουργήσουμε εκπληκτικά και καινοτόμα νέα παιχνίδια αγώνων για τους θαυμαστές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EA Andrew Wilson σε δήλωση. "Η βιομηχανία μας αναπτύσσεται, η κατηγορία αγώνων αναπτύσσεται και μαζί θα είμαστε σε θέση να ηγηθούμε σε μια νέα εποχή ψυχαγωγίας αγώνων."

«Η Electronic Arts και η Codemasters έχουν κοινή φιλοδοξία να ηγηθούν της κατηγορίας βιντεοπαιχνιδιών αγώνων », λέει ο πρόεδρος της Codemasters Gerhard Florin. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Codemasters πιστεύει ακράδαντα ότι η εταιρεία θα επωφεληθεί από τις γνώσεις, τους πόρους και την εκτεταμένη παγκόσμια κλίμακα της EA - τόσο συνολικά όσο και ειδικά στον τομέα των αγώνων. Πιστεύουμε ότι αυτή η ένωση θα παρέχει ένα συναρπαστικό  μέλλον για την Codemasters, επιτρέποντας στις ομάδες μας να δημιουργήσουν, να ξεκινήσουν και να εξυπηρετήσουν μεγαλύτερα και καλύτερα παιχνίδια σε ένα εξαιρετικά παθιασμένο κοινό. "

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους έναντι 6,04 £ (~ 7,98 $) ανά μετοχή, αποτιμώντας την Codemasters στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.