Η Tencent αποκτά τους Developers πίσω από Warframe και Gears Tactics

Published on 24 December 2020 at 18:33

Η αγοραστική μανία της Tencent συνεχίζεται. Την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκε ότι η Tencent αγόραζε τη μητρική εταιρεία της Warframe, και αυτό έχει πλέον επιβεβαιωθεί καθώς ο κινεζικός όμιλος μέσων ενημέρωσης απέκτησε το στούντιο παιχνιδιών Leyou με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Το αποτύπωμα της Tencent στον κόσμο των παιχνιδιών είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί, καθώς ελέγχει το 11,5% του PUBG, το 40% της Epic Games και το 100% της Riot Games. Τώρα, η Tencent κατέχει τη Leyou, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της Digital Extremes, Splash Damage, Athlon Games, Kingmaker και Radiance Games. Η Tencent ασχολείται κυρίως με τα παιχνίδια στην κινεζική αγορά, και αυτό συνεχίζεται με αυτήν την πρόσφατη εξαγορά, αν και δεν είναι τόσο μεγάλη είδηση όσο η Microsoft που αγοράζει τη Bethesda.

Οι πιο αξιοσημείωτες σε αυτήν τη λίστα είναι η Digital Extremes και Splash Damage. Η Digital Extremes είναι ο προγραμματιστής πίσω από το Warframe, το δωρεάν online παιχνίδι co-op shooter που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2013. Οι θαυμαστές δεν πρέπει να ανησυχούν  για να δουν το παιχνίδι να αλλάζει χέρια για το όσον αφορά το ποιος κατέχει τώρα τον τίτλο, αλλά είναι Σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε έναν νέο ιδιοκτήτη να αναλάβει και φυσικά πως θα το χειριστεί.

Για το Splash Damage, το πιο αξιοσημείωτο παιχνίδι του ήταν το Brink του 2011, ένα ενδιαφέρον shooter πρώτου προσώπου. Παρόλο που το παιχνίδι δεν αποδείχθηκε τεράστια επιτυχία, ο προγραμματιστής συνέχισε να συνεχίζει να βγάζει παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των επιτυχημένων Gears Tactics, μια νέα "στροφή¨για το franchise Gears of War εκτός των τυπικών shooter παιχνιδιών. Τώρα που η Tencent κατέχει τη Splash Damage, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι δουλεύει ο προγραμματιστής στη συνέχεια.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.