Νέα έκθεση κυκλοφόρησε για τα προβλήματα του Cyberpunk 2077 .

Published on 19 January 2021 at 07:26

Μια νέα έκθεση από jason Bloomberg Schreier ρίχνει περαιτέρω φως στην ανάπτυξη του ανοικτού κόσμου RPG του.

Σύμφωνα με τις συνεντεύξεις που διεξάγονται από τον Schreier με πάνω από 20 τρέχουσες αλλά και πρώην υπαλλήλους της CD Projekt RED , κατά την διάρκεια ανάπτυξης του  Cyberpunk 2077 ήρθαν αντιμέτωποι με πολλά εμπόδια και δυστυχώς όλα  καθορίστηκαν από την μεγαλύτερη έμφαση στο μάρκετινγκ από ό, τι στην πραγματική παραγωγή. Ένα βασικό κομμάτι των πληροφοριών από την έκθεση είναι το γεγονός ότι ο κύριος παράγοντας του έργου ήταν η ανάπτυξη της μηχανής του παιχνιδιού την ίδια τη στιγμή με το ίδιο το παιχνίδι, το οποίο παρεμπόδισε την παραγωγή από την αρχή.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον, η ανάπτυξη του παιχνιδιού έγινε ουσιαστικά reboot στα τέλη του 2016. Το προηγούμενο όραμα του παιχνιδιού, το οποίο το είδε ως ένα έργο τρίτου προσώπου, διαλύθηκε εντελώς. Ο Schreier πρόσθεσε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι αρχικά τα προγραμματισμένα χαρακτηριστικά όπως το τρέξιμο στον τοίχο και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα αφαιρέθηκαν από το παιχνίδι κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Το σύστημα  "Wanted" του παιχνιδιού, το οποίο έχει λάβει πολλές επικρίσεις, φέρεται επίσης να "έγινε την τελευταία στιγμή".

Όταν o επικεφαλής του στούντιο της CD Projekt RED Adam Badowski ανέλαβε ως διευθυντής του έργου, εφάρμοσε διάφορες αναθεωρήσεις τόσο για gameplay και την ιστορία, και αρκετοί υψηλόβαθμοι υπάλληλοι εγκατέλειψαν το στούντιο λόγω δημιουργικών διαφορών. Η έκθεση αναφέρει επίσης την κρίσιμη στιγμή, με τους υπαλλήλους του CDPR να δηλώνουν ότι αισθάνονται πιεσμένοι να εργαστούν περισσότερες ώρες.

"Υπήρχαν στιγμές που δούλευα μέχρι και 13 ώρες την ημέρα - λίγο πάνω από αυτό ήταν το ρεκόρ μου  - και θα εργαζόμουν έτσι πέντε ημέρες την εβδομάδα " δήλωσε ο Adrian Jakubiak, πρώην προγραμματιστής ήχου για CD Projekt RED. "Έχω κάποιους φίλους που έχασαν τις οικογένειές τους εξαιτίας αυτού ."

Το 2018, η CD Projekt RED παρουσίασε ένα demo παιχνιδιού διάρκειας σχεδόν 50 λεπτών του Cyberpunk 2077 σε δημοσιογράφους πίσω από κλειστές πόρτες. Η Έκθεση Schreier αναφέρει ότι η ανάπτυξη ήταν ακόμα σε πολύ πρώιμα στάδια εκείνη την εποχή, και ότι το demo ήταν ουσιαστικά "ψεύτικο", και ότι τα βασικά συστήματα παιχνιδιού δεν είχαν ακόμη οριστικοποιηθεί ή δεν είχαν κωδικοποιηθεί εκείνο το χρόνο. Σύμφωνα με αρκετούς προγραμματιστές, το demo ήταν σπατάλη αρκετών μηνών προσπάθειας.

Ένα χρόνο αργότερα, στην E3 2019, η CD Projekt RED ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας τον Απρίλιο του 2020 για το Cyberpunk 2077, αλλά το προσωπικό ,του στούντιο γνώριζε ότι αυτός ήταν ένας αδύνατος στόχος για να επιτευχθεί. Πολλοί στο στούντιο προέβλεψαν ότι το παιχνίδι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2022, αν και η μείωση του πεδίου εφαρμογής του παιχνιδιού και η ακύρωση των προγραμματισμένων χαρακτηριστικών κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης βοήθησαν στην επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος.

Ακόμη και όταν το  Cyberpunk 2077 ανακοινώθηκε ότι έχει έγινε χρυσό λίγο πριν από την τελική καθυστέρηση του από το Νοέμβριο έως το Δεκέμβριο, ακόμα αντιμετωπίζανε προβλήματα, με κομμάτια του διαλόγου που έλειπαν, ορισμένα χαρακτηριστικά που δεν λειτουργούσανε όπως θέλαν, και, φυσικά, υπήρχαν πολλά σφάλματα(bugs). Η CD Projekt σε  σε δηλώσεις τους μετά την κυκλοφορία  ότι πολλά από τα μεγαλύτερα ζητήματα του παιχνιδιού δεν ήρθα κατά τη διάρκεια  QA testing του παιχνιδιού πριν από την έναρξη, αλλά σύμφωνα με την έκθεση Schreier, πολλοί προγραμματιστές στο στούντιο έχουν αμφισβητήσει αυτές τις δηλώσεις.

Αυτήν την στιγμή το στούντιο αντιμετωπίζει νομικές κυρώσεις από τους επενδυτές, και θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει βαριά χρηματικά πρόστιμα εάν αποτύχει να διορθώσει το παιχνίδι με προγραμματισμένες επερχόμενες ενημερώσεις.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.