Η Microsoft, η Amazon, και η Google αναζητούν ακόμα στην αγορά για εξαγορές στούντιο.

Published on 18 January 2021 at 13:09

Η βιομηχανία παιχνιδιών έχει εισέλθει σε μια περίοδο ενοποίησης, με τους προγραμματιστές και τους εκδότες σε όλο να εξαγοράζονται από μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά που κοιτάζουν για να εξασφαλίσουν μεγάλα IP και ταλέντα. Πολλοί έχουν προβλέψει ότι αυτό είναι πιθανό να συνεχιστεί για λίγο, και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Brad Sams, μερικά σημαντικά ονόματα στη βιομηχανία εξακολουθούν να ψάχνουν να κάνουν τέτοιες εξαγορές.

Ο Sams είπε σε ένα πρόσφατο βίντεο ότι σύμφωνα με τα πράγματα που έχει ακούσει από συνομιλίες πίσω από κλειστές πόρτες, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για εξαγορές σε διάφορες εταιρείες, με τη Microsoft, Amazon, και η Google φέρεται να είναι σε μεγάλο βαθμό εμπλέκονται σε τέτοιες συζητήσεις.  Ο Sams αναφέρει επίσης ότι η Sony κάνει επίσης κάποιες κινήσεις, αν και δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τις τρεις προαναφερθείσες εταιρείες,( η EA απέκτησε πρόσφατα την Codemasters) εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για περαιτέρω εξαγορές.

Σύμφωνα με τον Sams, υπάρχουν τουλάχιστον τρία στούντιο στη βιομηχανία που αποτελούν αντικείμενο σημαντικού ενδιαφέροντος για εξαγορές από μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Λέει ότι αν και είναι δύσκολο να μαντέψει ακριβείς ημερομηνίες για το πότε θα μπορούσαμε να ακούσουμε κάτι για αυτές τις λεπτομέρειες, είναι πιθανό όμως να είναι στο εγγύς μέλλον. Η Microsoft έχει αναφέρει ότι είστε ακόμα ψάχνει να προσθέσει στα στούντιο της, ενώ η Google και η Amazon φυσικά, ψάχνουν να χτίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Αυτό είναι, φυσικά, ανεπιβεβαίωτο από τώρα, αλλά δεδομένης της πρόσφατης τάσης των εξαγορών στη βιομηχανία, δεν είναι έξω από τη σφαίρα της δυνατότητας. 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.