Η Microsoft εξηγεί το σκεπτικό πίσω από την προσπάθεια εξαγοράς της Nintendoτις στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Published on 2 February 2021 at 09:12

Αποκαλύφθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Microsoft προσπάθησε να αγοράσει την Nintendo πίσω στο 2000 αλλά μετά την απόρριψη ανάγκασε την εταιρεία να βγει έξω μόνη της και να δημιουργήσει το αρχικό Xbox. Μια νέα συζήτηση σχετικά με την ιστορία του Xbox έρίξε λίγο φως στη διαδικασία σκέψης της εταιρείας εκείνη την εποχή.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην πρόεδρος της Nintendo of America Reggie Fils-Aime φιλοξένησε μια “Industry Icons Roundtable” στο Twitch ως μέρος της δέκατης επετειακής Νew York Game Awards. Η εκπομπή είχε τον Fils-Aime παράλληλα με τον πρώην πρόεδρο του Xbox Robbie Bach και τον πρώην πρόεδρο της Sony Computer Entertainment Jack Tretton συζητώντας τους χρόνους τους ως πρόεδρος των αντίστοιχων εταιρειών τους.

Όταν ρωτήθηκε γιατί η Microsoft, μια εταιρεία με μηδενική εμπειρία παιχνιδιού εκείνη την εποχή, σκεφτόταν ζητώντας από τους "ηγέτες" του παιχνιδιού στη Nintendo να συνεργαστεί μαζί τους, Robbie Bach μίλησε για το πώς η Microsoft απλά, "Δεν ήθελε να κάνει τη σκληρή δουλειά." Η Microsoft ήθελε να μπει στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών με τον εύκολο τρόπο, συνεργαζόμενη με κάποιον ήδη σε αυτό:

"Μιλήσαμε με όλους τους κατασκευαστές υπολογιστών, μιλήσαμε με Sega, και έτσι πήγαμε και μιλήσαμε με τη Nintendo. Ήταν τα μεγάλα παιδιά στην αγορά και  ήταν απέναντι από τα γραφεία μας, [αναφερόμενος την Nintendo της Αμερικής και τα κεντρικά γραφεία της Microsoft και τα δύο βρίσκονται στο Redmond, Ουάσιγκτον] έτσι δεν  έπρεπε να κάνουμε ένα μακρύ ταξίδι για να πάμε να τους δούμε."

Ο Bach μιλά για το πώς δεν κατηγορεί τη Nintendo για το γέλιο τους, προσθέτοντας ότι κατά το χρόνο της Microsoft "δεν είχε πολλά να φέρει στο τραπέζι" σε σύγκριση με της δεκαετίες επιτυχίας της Nintendo. Κάλεσε τη Microsoft δημιουργώντας τη δική της κονσόλα ως "η τελευταία επιλογή." Η Microsoft ήταν επιτυχημένη (σαν εταιρία), αλλά εκείνη την εποχή ήταν απλά μια εταιρεία λογισμικού.

Ο σχεδιασμός του υλικού για το Xbox ήταν εντελώς νέα περιοχή για τη Microsoft, όπως αποδεικνύεται από το πόσο μεγάλο και δυσκίνητο ήταν το αρχικό Xbox και το χειριστήριο. Η Microsoft συνέχισε να αγωνίζεται με το Xbox 360 και το περίφημο "Red Ring of Death”. Ευτυχώς, φαίνεται ότι η Microsoft βρήκε τελικά τη βάση της με το Xbox One, εκτός από την αποτυχία του Kinect.

Είναι δύσκολο να αντισταθεί στη γοητεία της συνεργασίας με τη Nintendo. Η Sony προσπάθησε επίσης να συνεργαστεί με τη Nintendo όταν έψαχνε να μπει στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών περίπου μια δεκαετία πριν από τη Microsoft. Η Sony έφτασε πολύ πιο κοντά από ότι έκανε η Microsoft , όμως το Nintendo PlayStation έκανε όλη τη διαδρομή μέχρι το πρωτότυπο πριν η συμφωνία καταρρεύσει.

Ακόμα, θα ήταν ασφαλές να υποστηρίξει ότι όλα πήγαν καλά. Ανεξάρτητες επιτυχίες της Microsoft και της Sony έχουν αλλάξει εντελώς το πρόσωπο του κόσμου των  παιχνιδιών μέσα από τις καινοτομίες τους στην online συνδεσιμότητα, προσεγγίσεις για την αφήγηση σε παιχνίδια, και πολλά άλλα. Αυτές οι καινοτομίες έχουν αναγκάσει τη Nintendo να διαφοροποιηθεί με μοναδικό και επιτυχημένο υλικό, όπως το Wii και το Switch.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.