Η Cd Project δέχθηκε μαζική κυβερνοεπίθεση

Published on 9 February 2021 at 11:53

Ο δημιουργός της σειράς The Witcher και Cyberpunk 2077 δημοσιεύσε μια ανακοίνωση στο Twitter σήμερα, ενημερώνοντας δημοσία μια μαζική κυβερνοεπίθεση που έχει δει το σύνολο  αρχείων των  εσωτερικών servers να κρατούνται για λύτρα.

Η Cd Projekt λέει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε δεδομένα των πελατών έχει παραβιαστεί "εξ όσων γνωρίζουν," αν και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης να δείχνει ότι οι "συνεργάτες" της ενδέχεται να επηρεαστούν από την παραβίαση. Το σημείωμα λύτρων του/των χάκερ περιείχε επίσης απειλές για τκυκλοφορία ευαίσθητων εγγράφων στον Τύπο, το οποία υποτίθεται ότι περιέχει πληροφορίες για ευαίσθητους τομείς όπως οικονομικά, νομικά, και πολλά άλλα.

Η εταιρία έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι σκοπεύει να αρνηθεί να διαπραγματευτεί με τον/τους χάκερ και ότι συνεργάζονται με τις αρχές για να προσπαθήσουν να επιλύσουν την κατάσταση.

Η CD Projekt και ο προγραμματιστής CD Projekt RED έχουν πέσει κάτω από κάποια έντονη διερεύνηση για τα τελευταία χρόνια πάνω από τις εκθέσεις των σκληρών συνθηκών εργασίας στο στούντιο, από την παραπλάνηση του κοινού σχετικά με την ποιότητα στις εκδόσεις Xbox One και PS4 του Cyberpunk 2077. Υπάρχουν ακόμη και αγωγές  που λαμβάνουν χώρα γιατί η πολωνική κυβέρνηση συμμετείχε (οικονομικά) στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.