Η E3 στοχεύει να επιστρέψει το 2021 με ψηφιακό event.

Published on 9 February 2021 at 19:37

Μια φορά κι έναν καιρό η E3 ήταν η μεγαλύτερη έκθεση της βιομηχανίας παιχνιδιών, όπου οι εταιρείες μεγάλες και μικρές πηγαίνανε να αναδείξουν τα επερχόμενα έργα τους, το υλικό όσο και το λογισμικό . Ενώ αυτό έχει αλλάξει κάπως τα τελευταία χρόνια ακόμα παραμένει σαν το μεγαλύτερο γεγονός στο gaming. Ωστόσο, λόγω του COVID, η έκθεση του 2020 ακυρώθηκε και αν και φαινόταν ότι υπήρχαν σχέδια για ένα ψηφιακό γεγονός κάποιου είδους τελικά δεν έγινε εφικτό. Για το 2021, η έκθεση ψάχνει για μια επιστροφή.

Όπως αναφέρει η VGC, έγγραφα από την ESA, την ένωση που διαχειρίζεται κυρίως την εμπορική έκθεση, αναφέρουν λεπτομερώς ότι ελπίζουν να αναβιώσουν το γεγονός σε ψηφιακή μορφή αυτό το έτος. Διάφορα έγγραφα έχουν σταλεί σε μεγάλους εκδότες και προγραμματιστές, με  λεπτομερής κεντρικές ομιλίες, demos, influencers και εταίρους των μέσων ενημέρωσης, βραβεία, και γενικά πως θέλουν να μοιάζει η συγκεκριμένη έκθεση. Έως τώρα, φαίνεται ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Ακόμη και πριν από την εκδήλωση του 2020  που ακυρώθηκε, η ίδια η παράσταση είχε λάβει κάποια χτυπήματα. Το μεγαλύτερο ήταν ότι η Sony εγκατέλειψε την εκπομπή το 2019 και η Nintendo είχε μειώσει σημαντικά την παρουσία της τα τελευταία 4-5 χρόνια. Με την απουσία της Ε3 πέρυσι, υπήρχαν πολλά άλλα ψηφιακά events για να αποκαλυφτούν κάποια παιχνίδια και trailer. Τίποτα δεν είναι σίγουρο για μια E3 το 2021, όμως, και θα εξαρτηθεί από το πόσοι μεγάλοι εκδότες το θέλουν ή όχι.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.