Η Microsoft δοκιμάζει για το Project xCloud ανάλυση 1080p για παιχνίδια.

Published on 2 March 2021 at 06:46

Το Project xCloud είναι η κωδική ονομασία της streaming υπηρεσίας  παιχνιδιών του Xbox Game Pass Ultimate Cloud™, η οποία συγκεντρώνει το Xbox Live Gold, το Xbox Game Pass για κονσόλα και το Xbox Game Pass για υπηρεσίες υπολογιστή σε ένα ενιαίο, πολύ φθηνότερο μοντέλο συνδρομής. Επιπλέον, έχετε επίσης πρόσβαση σε παιχνίδια cloud, γεγονός που σας επιτρέπει να κάνετε streaming σε μια σειρά παιχνιδιών κονσόλας Xbox σε μια συσκευή Android.

Σύντομα, η Microsoft έχει ρυθμιστεί να επεκτείνει το cloud Xbox Game Pass στον διαδίκτυο, παρακάμπτοντας τους κανόνες του iOS store της Apple και φέρνοντας το xCloud στους υπολογιστές για πρώτη φορά. Ωστόσο, τι γίνεται με μερικούς από τους τρέχοντες περιορισμούς του xCloud;

Οι αναφορές αναφέρουν ότι η Microsoft σχεδιάζει να αναβαθμίσει τους διακομιστές streaming cloud xbox από την αρχιτεκτονική Xbox One στην αρχιτεκτονική Xbox Series X κατά τη διάρκεια αυτού του έτους και ίσως έχουμε αρχίσει να βλέπουμε μερικούς από τους καρπούς αυτής της εργασίας. Αξιόπιστες πηγές ανέβασαν πρόσφατα αυτό το στιγμιότυπο οθόνης από τα εργαλεία δοκιμών  για προγραμματιστές, το οποίο συνοδεύεται από την αξιολόγηση της συνδεσιμότητας δικτύου, καθώς και ανάλυση.

Μέχρι τώρα, το Hellblade και άλλα παιχνίδια cloud Xbox περιορίζονταν σε βίντεο έως και 720p. Ενώ αυτό βοηθά στο εύρος ζώνης και την ανταπόκριση, το 720p φαίνεται αρκετά θολό. Εάν ζείτε κοντά σε ένα κέντρο δεδομένων της Microsoft και έχετε μια ανάλυση οθόνης που ωθεί το QHD ή υψηλότερο (συχνά συμβαίνει με κινητές συσκευές υψηλών προδιαγραφών), τότε δεν βλέπεται  πραγματικά παιχνίδια όπως προορίζονταν να είναι.

Φαίνεται ότι η Microsoft βρίσκεται ήδη στη διαδικασία δοκιμής 1080p για το xCloud, γεγονός που θα το φέρει στο ίδιο επίπεδο με το βασικό "δωρεάν" πακέτο του Google Stadia. Η τελευταία ενημέρωση στην εφαρμογή δοκιμαστικής ροής υποστηρίζει επίσης άμεσο streaming μέσω κονσόλας, η οποία (εικόνα) επίσης μεταδίδεται όμορφα στα 1080p.

Πάνω μπορείτε να δείτε τη σύγκριση στην ποιότητα ανάλυσης σε σύγκριση με τη λήψη 1080p. 

Σε κάθε περίπτωση, η αναβάθμιση της δυνατότητας ροής του xCloud, σε συνδυασμό με τον SSD από το Xbox Series X, θα δείτε το Xbox Game Pass cloud streaming να ανεβαίνει σε ποιότητα σε όλους τους τομείς. Δεν θα χρειαστεί παραπάνω απο ένα λεπτό για να βρειτε έναν διακομιστή , όπως συμβαίνει επί του παρόντος, ούτε θα χρειαστούν λεπτά για να φορτώσετε πραγματικά στο παιχνίδι.

Πρόσφατα, η Google Stadia ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις προσπάθειές της για περιεχόμενο και προσπαθεί να μειώσει τις απώλειες της απο το Stadia. Οι αναφορές ανέφεραν ότι η Google πλήρωνε εκδότες δεκάδες εκατομμύρια μόνο για να υποστηρίξει την πλατφόρμα, η οποία φυσικά δεν φαίνεται πολύ βιώσιμη. Το μεγάλο πλεονέκτημα της Microsoft με το xCloud είναι ότι έχουν ήδη όλο το περιεχόμενο, καθώς η ροή cloud Xbox Game Pass είναι κυριολεκτικά ενσωματωμένη πάνω από την πλατφόρμα κονσόλας Xbox. Καθώς το Xbox Game Pass παίρνει αναβαθμίσεις υλικού καθ 'όλη τη διάρκεια του 2021 και μετά, το χάσμα μεταξύ της Microsoft και των ανταγωνιστών της θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.