Το Doom Eternal έχει κάνει περισσότερα από 450 εκατομμύρια δολάρια από την ημέρα κυκλοφορίας του.

Published on 28 February 2021 at 22:19

Η σειρά Doom είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές franchise με οπαδούς από τότε που ξεκίνησε το πρώτο πίσω στο 1993. Όπως ήταν αναμενόμενο, το περσινό Doom Eternal ήταν εξίσου επιτυχημένο με τον ισχυρό προκάτοχό του FPS. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η τελευταία προσθήκη της Id Software στο franchise έχει κάνει εκατομμύρια έσοδα από τότε που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο.

Καθώς η σειρά συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους οπαδούς σε παγκόσμια κλίμακα, ο αναφερόμενος αριθμός δείχνει ότι το Doom Eternal έχει κάνει περισσότερα από 450 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με έναν πρώην υπάλληλο της ID Software που εργάστηκε στο παιχνίδι πριν φύγει το 2020. Αυτό είναι σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια, και το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει (με το εξτρα περιεχόμενο) ακόμα. Από την κυκλοφορία του, το παιχνίδι έχει λάβει θετικές κριτικές τόσο από τη βιομηχανία όσο και από τους οπαδούς. Ακόμα και αν το franchise πλησιάζει τρεις δεκαετίες ζωής, είναι εντυπωσιακό να βλέπουμε ότι οι νέες προσθήκες αποδεικνύονται εξίσου δημοφιλείς με αυτές που κυκλοφόρησαν κατά τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του '90.

Το Eternal αποτελεί συνέχεια της επιτυχίας της επανεκκίνησης του franchise το 2016, το οποίο έγινε και ένα από τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις εκείνης της χρονιάς. Η συνέχεια του 2020 είχε μια εξίσου ισχυρή έναρξη κερδίζοντας μερικά αξιοσημείωτα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερου Παιχνιδιού PC και του Καλύτερου Παιχνιδιού Δράσης. Ήταν επίσης υποψήφιο αλλά δεν κέρδισε για την καλύτερη μουσική. Το σάουντρακ του παιχνιδιού είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα πράγματα. Αυτό και η γρήγορη δράση, επίσης.

Καθώς ο προγραμματιστής και ο εκδότης εξακολουθούν να παρελαύνουν από την επιτυχία, υπάρχουν συζητήσεις για το τι περιμένει το μέλλον του Doom. Ο σκηνοθέτης του Eternal, Χιούγκο Μάρτιν, μίλησε ακόμα και για την ιδέα του για μια γυναίκα Doom Slayer. Ενώ ο πρωταγωνιστής ήταν πάντα άνδρας, η ευκαιρία να ελέγξεις έναν γυναικείο χαρακτήρα που πυροβολεί ορδές θηρίων της κόλασης θα μπορούσε να είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή σε αυτή τη σύγχρονη και προοδευτική εποχή του παιχνιδιού. Ενώ το Doom ως σειρά είναι ήδη εξαιρετικά επιτυχημένο, η προσθήκη ενός "Doomgirl" θα μπορούσε να το δει να ακολουθεί μια διαδρομή που θα το κρατήσει φρέσκο και ενδιαφέρον για τα επόμενα χρόνια.

Με τρέχοντα έσοδα λίγο κάτω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια, το Doom Eternal δείχνει ότι αυτή η κλασική σειρά δεν πρόκειται να επιβραδυνθεί σύντομα. Καθώς τα χρήματα συνεχίζουν να εισρέουν και όλο και περισσότεροι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο του "Doomguy", θα είναι συναρπαστικό να δούμε ποια νέα πράγματα θα έρθουν στη συνέχεια, όπως το DLC Ancient Gods  που αναμένεται σύντομα.

Το Doom Eternal είναι πλέον διαθέσιμο για εκδόσεις PC, PlayStation 4, Stadia, Switch και Xbox One με εκδόσεις PlayStation 5 και Xbox Series X/S σε εξέλιξη.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.