Οι πρώτες λεπτομέρειες του It Takes Two: μια μεγάλη cooperative εμπειρία

Published on 12 March 2021 at 10:22

Αφού το στούντιο Hazelight δημιούργησε τη μεγάλη επιτυχία του A Way Out, στο οποίο αφηγούνται την ιστορία δύο κατάδικων που δραπετεύουν από τη φυλακή, το στούντιο παίρνει την προοπτική του cartoon και μας δίνει ένα μεγάλο παιχνίδι  που θα δώσει πολλά για να μιλήσουμε. Στην περίπτωση του It Takes Two, και σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Josef Fares (διευθυντή του παιχνιδιού), αντιμετωπίζουμε μια ρομαντική κωμωδία. Η ιστορία επικεντρώνεται σε ένα ζευγάρι που μετατρέπεται σε μάλλινες, ξύλινες και πήλινες κούκλες με επιθυμία της κόρης τους, η οποία δεν θέλει να χωρίσουν.

Σημειώστε ότι κάθε επίπεδο θα προτείνει διαφορετικές συναρτήσεις για κάθε χαρακτήρα. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια αποκλειστικά cop εμπειρία οπου η επικοινωνία μεταξύ των παικτών θα είναι το κλειδί για την επίλυση γρίφων και την αντιμετώπιση προκλήσεων που απαιτούν συντονισμό και συγχρονισμό.

Κάθε νέο σενάριο έρχεται με χρήσιμα αντικείμενα για να ξεπεραστούν τα παζλ και να νικήσουν τους εχθρούς, αν υπάρχουν. Αυτά τα αντικείμενα αλληλοσυμπληρώνονται και δεν μπορούν να ανταλλαγούν, οπότε για άλλη μια φορά, η επικοινωνία μεταξύ των παικτών θα είναι το κλειδί για την υπέρβαση όλων των ειδών καταστάσεων.
Δεδομένου ότι δεν είναι μια ιστορία που υποστηρίζεται από την πραγματικότητα, όπως το A Way Out, η ομάδα προγραμματιστών πήρε πολύ περισσότερες ελευθερίες και προτίμησε να μην πάρει την πλοκή τόσο σοβαρά, γεγονός που δημιουργεί πολύ αστείες στιγμές και διάφορα παράδοξα. Μέρος του ρυθμού της περιπέτειας οφείλεται στην ποικιλία των δυνατοτήτων που προσφέρει κάθε σενάριο με τα τεχνουργήματά του και κατά συνέπεια με τους νέους μηχανισμούς του.

Η επιτυχία του A Way Out έδειξε ότι ο κόσμος των παιχνιδιών θέλει πιο συνεργατικές εμπειρίες και μπορεί να μην είναι  ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς για τους κριτικούς και τους οπαδούς, αλλά και ένας εξαιρετικός τίτλος για streamers. Ο τίτλος κυκλοφορεί στις 26 Μαρτίου και θα είναι διαθέσιμo τόσο για το Xbox One όσο και για το Xbox Series X/S.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.