Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ αποφασίζουν σήμερα για την αγορά της Bethesda

Published on 5 March 2021 at 18:43

Η διαδικασία αγοράς της Zenimax από τη Microsoft βρίσκεται καθ' οδόν και τώρα εξαρτάται από τη μονοπωλιακή ρυθμιστική επιτροπή της Ευρωπαϊκή Ένωση όταν μιλάμε για αγορές αυτού του μεγέθους μεταξύ μεγάλων εταιρειών.

Η συμφωνία αγοράς 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Microsoft για την οποία πρόκειται να γίνει αυτή η εξαγορά μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικές αποφάσεις, οι οποίες είναι: με ή χωρίς παραχωρήσεις, ή η ΕΕ θα μπορούσε να ξεκινήσει πλήρη έρευνα για την αγορά. Κατ' αρχήν, δεν υπάρχει κανένας παράγοντας για να σκεφτούμε να τοποθετηθεί  η Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον αυτής της κίνησης οπότε  είμαστε 99% σίγουροι ότι η αγορά θα προχωρήσει.

Στις ΗΠΑ, έχει δημοσιευθεί ένα έγγραφο που εγκρίνει και εξουσιοδοτεί την απόκτηση της Microsoft από τη Bethesda. Ως εκ τούτου, το έγγραφο αποτελεί δημόσια δήλωση ότι ο πωλητής θα μεταβιβάσει τη Zenimax ως ιδιοκτησία στον αγοραστή Microsoft. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η τελική εξαγορά. Με άλλα λόγια, είναι επίσημο: Η Bethesda σύντομα θα είναι μέρος της Microsoft και στη συνέχεια θα ενισχύσει τα Xbox Game Studios.

Η τελική συγχώνευση μεταξύ της Microsoft και της Bethesda θα μπορούσε να ανακοινωθεί ή να οριστικοποιηθεί στις ΗΠΑ στις 15.03.21.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.