Πέντε τίτλους της Bethesda που πρέπει να "αναστήσει" η Microsoft

Published on 13 March 2021 at 15:48

Η Microsoft ολοκλήρωσε την απόκτηση της ZeniMax Media, πράγμα που σημαίνει ότι ο εκδότης βιντεοπαιχνιδιών Bethesda Softworks θα βρίσκεται τώρα κάτω από την ομπρέλα του Xbox, μαζί με τα πολλά στούντιο ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι μερικά από τα μεγαλύτερα franchise του gaming, όπως το DOOM, το Fallout και το The Elder Scrolls, θα είναι αποκλειστικά του Xbox, αν και τόσο η Microsoft όσο και η Bethesda έχουν δηλώσει ότι τα παιχνίδια που βρίσκονται σε εξέλιξη για το PlayStation θα εξακολουθούν να κυκλοφορησούν σε αυτές τις κονσόλες όπως έχει προγραμματιστεί.

Ενώ η εξαγορά είναι μια μεγάλη υπόθεση για τα ενεργά franchises, αυτό αποτελεί επίσης μια ευκαιρία για τη Microsoft να αναβιώσει μερικά από τα μακρά αδρανή franchise της Bethesda. Ακολουθούν ορισμένες από τα παιχνίδια της Bethesda που θα μπορούσε να επαναφέρει η Microsoft.

Dishonored

Αναπτύχθηκε από τα Arkane Studios, η σειρά Dishonored ακολουθεί την Emily Kaldwin και τον πατέρα της Corvo Attano, την Αυτοκράτειρα και Βασιλικό Προστάτη του Dunwall, μέρος της μεγαλύτερης Αυτοκρατορίας των Νήσων. Τόσο ο Corvo όσο και η Emily διαθέτουν υπερφυσικές ικανότητες χάρη στο The Outsider ένα μυστηριώδες ον που κατοικεί σε μια εναλλακτική διάσταση γνωστή ως The Void. Χρησιμοποιούν τα χαρίσματά τους για να πολεμήσουν διάφορους εχθρούς που απειλούν να πάρουν το θρόνο τους και να ρίξουν την Αυτοκρατορία εκτός ισορροπίας.

Με τρία παιχνίδια, μια τριλογία μυθιστορημάτων και πολλά κόμικς, το Dishonored είναι γνωστό για το παιχνίδι σε sandbox στυλ που δίνει στους παίκτες την επιλογή να ολοκληρώσουν αποστολές θανατηφόρα ή μη θανατηφόρα, με το τέλος του παιχνιδιού να αλλάζει ανάλογα με τις ενέργειες του παίκτη. Η "Kaldwin Era" τελείωσε με το Dishonored: Death of the Outsider  του 2017 και η σειρά μπήκε στον πάγο. Ωστόσο, η εξαγορά της Microsoft είναι η τέλεια στιγμή για να αναστήσει το Dishonored και να συνεχίσει την ιστορία με νέους χαρακτήρες, διατηρώντας παράλληλα τις υπερφυσικές δυνάμεις και το μοναδικό gameplay που ορίζει τη σειρά.

Prey

Μια άλλη ιδιοκτησία της Arkane Studios, το Prey είναι ένα παιχνίδι επιστημονικής φαντασίας του 2017 που λαμβάνει χώρα σε ένα εναλλακτικό μέλλον που κυριαρχείται από προηγμένη εξερεύνηση του διαστήματος. Ο πρωταγωνιστής Morgan Yu πρέπει να ξεφύγει από έναν διαστημικό σταθμό που κατακλύζεται από πολυμορφικούς εξωγήινους που ονομάζονται Typhon, και να αποκτήσει δυνάμεις για να της χρησιμοποιηθεί εναντίον τους. Το παιχνίδι χρησιμεύει ως reboot στο αρχικό παιχνίδι Prey που κυκλοφόρησε το 2006, συνδυάζοντας στοιχεία stealth και RPG με παιχνίδι first-person shooter. Όπως και το Dishonored, το παιχνίδι έχει πολλαπλές καταλήξεις ανάλογα με τις επιλογές του παίκτη.

Δύο expansions,ενα  roguelike mode και φυσικά κυκλοφόρησαν για να συμπληρώσουν το κύριο παιχνίδι, αλλά δεν υπάρχει ακόμα καμία λέξη για οποιοδήποτε είδος συνέχειας. Δεδομένου ότι το παιχνίδι έτυχε καλής υποδοχής κατά την κυκλοφορία, μια συνέχεια θα ήταν μεγάλη για τους οπαδούς του πρωτοτύπου.

The Evil Within

Σκηνοθετημένο από τον πρώην σκηνοθέτη του Resident Evil Shinji Mikami, το The Evil Within ακολουθεί τον  Sebastian Castellano καθώς ταξιδεύει μέσα από εφιαλτικές πραγματικότητες και μάχεται διάφορα τέρατα που δημιουργήθηκαν από το STEM. Αυτό το μηχάνημα, το οποίο δημιουργεί νέες πραγματικότητες, χρησιμοποιείται για πιθανή παγκόσμια κυριαρχία. Το παιχνίδι αποδίδει φόρο τιμής στα κλασικά παιχνίδια Resident Evil, συνδυάζοντας στοιχεία τρόμου επιβίωσης με μυστικότητα και μάχη δράσης.

Το δεύτερο παιχνίδι, το The Evil Within 2 του 2017, φαινομενικά ολοκλήρωσε την ιστορία του Sebastian επανενώνοντάς τον με τη χαμένη κόρη του Lily, επιτρέποντας στους δύο να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή μαζί. Ωστόσο, το STEM είναι ακόμα εκεί έξω, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα μια πιθανότητα ότι το Evil Within μπορεί να συνεχιστεί.

Wolfenstein

Το franchise wolfenstein υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, αλλά είδαμε την αναβίωση του το 2014 όταν η Bethesda κυκλοφόρησε το Wolfenstein: The New Order. Η επανεκκινημένη σειρά ακολουθεί τον B.J. Blazkowicz καθώς μάχεται τις δυνάμεις του Άξονα σε μια εναλλακτική ιστορία στην οποία οι Ναζί κέρδισαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάθε κεφάλαιο στη σειρά είναι ένα first-person shooter γνωστό για το διπλό, προσαρμόσιμο οπλικό του σύστημα. Το τελευταίο παιχνίδι στο franchise είναι Wolfenstein: Youngblood, κυκλοφόρησε το 2019.

Αν και το franchise δεν θεωρείται "νεκρό", δεν έχει υπάρξει καμία λέξη για μια νέα καταχώρηση εδώ και καιρό. Επιπλέον, οι δραστικές αλλαγές του Youngblood άφησαν τους οπαδούς αποκαρδιωμένους, οπότε μια συνέχεια θα μπορούσε σίγουρα να εξομαλύνει τα πράγματα για τους φανατικούς παίκτες.

Commander Keen

Από τοn δημιουργό του DOOM Id Software, ο Commander Keen ήταν μια σειρά παιχνιδιών πλατφόρμας που επικεντρώνονταν γύρω από μια ιδιοφυΐα παιδιών που πρέπει να ταξιδέψει στον γαλαξία για να τον σώσει από εξωγήινες απειλές. Έχουν υπάρξει πέντε παιχνίδια στη σειρά, με το τελευταίο κυκλοφόρησε το 2001 για τοGame Boy Color. Από τότε, η σειρά έχει παραμείνει αδρανής. Ενώ ανακοινώθηκε μια νέα καταχώρηση για smartphone το 2019 για κυκλοφορία το ίδιο έτος, το έργο ακυρώθηκε ήσυχα και ανεπίσημα.

Ο Commander Keen μπορεί να μην είναι ένα γνωστό όνομα, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας κλασικός χαρακτήρας που πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να δουν ξανά. Εάν η Bethesda αποφασίσει ποτέ να επανεξετάσει το franchise, η Microsoft θα μπορούσε να το μετατρέψει στο κορυφαίο platformer της κονσόλας τους -- και ελπίζουμε ότι δεν θα υποβιβαστεί σε κινητές συσκευές αυτή τη φορά.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.