Ο Phil Spencer εξηγεί γιατί το Xbox αποφάσισε αρχικά να ανταγωνιστεί το PlayStation

Published on 12 March 2021 at 22:02

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα κομμάτι υγιούς ανταγωνισμού και η αντιπαλότητα μεταξύ της Sony και της Microsoft σε κάθε μία από τις κονσόλες παιχνιδιών τους εξασφαλίζει ότι τα συστήματα παραμένουν φρέσκα και μοναδικά. Με τα χρόνια είχαμε νέες και ουσιαστικές προσθήκες, όπως το Xbox Game Pass, και την απόκτηση πολλών στούντιο παιχνιδιών, οπότε ο παίκτης κερδίζει πάντα. Αλλά γιατί η Microsoft μπήκε στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών εξ αρχής; Ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer έριξε λίγο φως ως προς το γιατί.

Στην πρόσφατη σειρά Crackle  Playing With Power: The Nintendo Story  (η οποία είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ), ο Spencer ρωτήθηκε γιατί η Microsoft ήθελε να συμμετέχει στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, όταν φαινόταν τόσο αδιαπέραστη εκείνη την εποχή με τη Sony και το PlayStation. Φέρνοντας ένα χαμόγελο στο πρόσωπο του Spencer, απάντησε και αποκάλυψε ότι δεν ήταν τόσο να θέλει να "μπει μέσα", αλλά να "υπερασπιστεί" τον εαυτό του ενάντια σε μια αναπτυσσόμενη αγορά.

"Όπως και με πολλά πράγματα στην ιστορία της Microsoft, δεν είμαι σίγουρος ότι θέλαμε "να μπούμε μέσα" όσο θέλαμε να "υπερασπιστούμε". Ενα σπίτι για τα Windows ήταν σημαντικό, οι υπολογιστές στο σπίτι ήταν κρίσιμοι για την ανάπτυξη της Microsoft και θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι καθώς οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών αυξάνονταν, θα μπορούσαμε να δείξουμε τι θα μπορούσε να κάνει μια πλατφόρμα Των Microsoft Windows στο σπίτι και τα βιντεοπαιχνίδια ήταν μια εξαιρετική οδός για να το κάνουμε αυτό."

Ο Spencer συνέχισε επίσης να σχολιάζει στη σειρά για την επιτυχία του Xbox Live και πώς ήταν ένα "μεγάλο στοίχημα" για την εταιρεία για την οποία είναι περήφανος. Εδώ είναι λίγο από ό, τι είχε να πει:

"Η αντίδραση για το [Xbox Live] νομίζω ότι μας ικανοποίησε, αλλά το περιμέναμε επίσης, οπότε ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς και είμαι περήφανος γι ' αυτό στην ιστορία του Xbox, το μέγεθος της εστίασης που έχουμε στα διαδικτυακά παιχνίδια και νομίζω ότι αυτή είναι μια καινοτομία που οι ομάδες έφεραν στην κονσόλα στο σπίτι που πραγματικά βοηθούν να γίνει αυτό κανόνας και προσδοκία."

Είναι σαφές ότι η ιδέα του Xbox Live απέδωσε καρπούς και η απόφαση της Microsoft να ενταχθεί στη βιομηχανία των videogames τους έχει καταστήσει έναν από τους ηγέτες της σήμερα - ακόμη και καταφέρνοντας να ευδοκιμήσει παράλληλα με το PlayStation από τις πρώτες ημέρες. Το πού θα πάει τώρα η εταιρεία είναι εικασία του καθενός, αλλά με υπηρεσίες όπως το Xbox Game Pass σε άνοδο, φαίνεται σαν ένας φωτεινός ορίζοντας.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.