To Star Wars Jedi: Fallen Order 2 πρέπει να προχωρήσει μετά την σκοτεινή εποχή.

Published on 24 March 2021 at 17:13

Το Star Wars Jedi: Fallen Order της EA ήταν μια επιτυχία τόσο οικονομικά όσο και μέσω της ιστορίας του παιχνιδιού. Ο τίτλος επικεντρώθηκε σε ένα μεγάλο ερώτημα που έχει τεθεί από την έναρξη της σειράς Star Wars: τι συνέβη στους Jedi κατά τη διάρκεια της Αυτοκρατορίας; Είναι εύκολο να πούμε ότι πολλοί από αυτούς χάθηκαν κατά την εκτέλεση του Order 66, αλλά άλλες δόσεις στο franchise star wars έχουν δείξει στους οπαδούς το αντίθετο.

Λαμβάνοντας υπόψη το υλικό Star Wars Legends που δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί, υπάρχουν πολλά που η EA χτίζει γύρω από το Star Wars Jedi: Fallen Order μπορεί να δουλέψει. Οι οπαδοί το βλέπουν αυτό στο τέλος του αρχικού παιχνιδιού Star Wars Jedi: Fallen Order όταν ο Cal Kestis αποφασίζει ότι η ασφαλέστερη επιλογή είναι να καταστρέψει το holocron, μια ενέργεια που ανοίγει το μέλλον του σε αναρίθμητες αφηγηματικές δυνατότητες. Τα πιο δελεαστικά από αυτά τα αφηγηματικά νήματα είναι αυτά που μπορούν να οδηγήσουν σε φωτεινότερες ιστορίες και να εμπνεύσουν τους παίκτες με μεγαλύτερη αίσθηση ελπίδας. Το όφελος αυτών των ιστοριών μπορεί να φανεί στην επιτυχία του The Mandalorian, μίας από τις πιο πρόσφατες δόσεις του Star Wars. Οι θαυμαστές παρακολουθούν σκληραγωγημένους χαρακτήρες να μεγαλώνουν τόσο μέσα από αστεία όσο και από φωτεινή ιστορία λέγοντας ότι τα τελειωμένα τόξα χωρίς να αφήνουν κανέναν σε ένα λάκκο απελπισίας. Τα θετικά συναισθήματα που αισθάνονται οι οπαδοί μετά από αυτές τις ιστορίες είναι εξαιρετικά σημαντικά. Εξάλλου, το Star Wars είναι μια σειρά βασισμένη στην ελπίδα. Το  Star Wars Jedi: Fallen Order 2 πρέπει να συνεχίσει να βασίζεται σε αυτή την ιδέα της ελπίδας.

 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ORDER 66

Δεν είναι επίσης κακό να παρέχουμε αυτές τις ιστορίες που δεν επικεντρώνονται αποκλειστικά στο θάνατο και την καταστροφή των Jedi κατά τη διάρκεια της Order 66. Το γεγονός είναι πολύ τραυματικό για όλους εκείνους που επέζησαν και το Star Wars Jedi: Fallen Order κάνει καλή δουλειά εξερευνώντας αυτό. Τόσο το προσωπικό τραύμα του Cal όσο και της Cere Junda σχετικά με τα γεγονότα δίνεται μεγάλη προσοχή σε όλο το παιχνίδι. Στους θαυμαστές προσφέρεται μια ματιά στο μυαλό ενός Jedi που δεν κατάφερε να αποφύγει την Αυτοκρατορία μεσω της Cere.

Η Cere είναι ξεχωριστή στο ότι είναι κάποια που της είχε ανατεθεί η ζωή της Padawan και άλλων ευαίσθητων δυνάμεων, αλλά τελικά δεν ήταν σε θέση να κρατήσει μακριά τη σκοτεινή πλευρά και τη δύναμη του Darth Vader. Η ιστορία του Cal τον τραβάει από την άλλη οπτική γωνία, καθώς ένας Padawan που  αφέντης του θυσιάσε τα πάντα. Ο Jaro Tapal εγκαταλείπει τη ζωή του και σπρώχνει τον Cal σε ένα μέλλον όπου θα πρέπει να επιβιώσει μόνος του.

Τόσο ο Cal όσο και η Cere αντιδρούν σε αυτά τα τραύματα με παρόμοιους τρόπους αποσυνδέοντας τους εαυτούς τους από τη Δύναμη, αλλά η ιστορία του Cal δείχνει πόσο έχει μεγαλώσει από τότε που ήταν Padawan. Δείχνει ότι είναι έτοιμος να πολεμήσει τη σκοτεινή πλευρά, και είναι εδώ ότι η επόμενη δόση της σειράς μπορεί πραγματικά να επικεντρωθεί στην οικοδόμηση της ιδέας της ελπίδας. Το χρονοδιάγραμμα εδώ προσφέρει την ευκαιρία να τραβήξετε την αρχική τριλογία και να ξεπεράσετε μερικά από τα γεγονότα και τις γραμμές ιστορίας που έχουν ήδη δει οι θαυμαστές. Παρόμοια με το πώς το  Rogue One: A Star Wars Story συμπλήρωσε τα κενά στο σχέδιο των ανταρτών να καταστρέψουν το Death Star το επόμενο Star Wars Jedi: Fallen Order θα πρέπει να διερευνήσει συνδέσεις με σημαντικά γεγονότα και χαρακτήρες.

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΑΛΙΟΥΣ JEDI ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΥΜΠΑΤΟΣ

Αν η συνεχής επέκταση και εξερεύνηση του σύμπαντος του Star Wars έχει δείξει κάτι στους οπαδούς, είναι ότι υπήρχαν πολύ περισσότεροι Jedi από όσους έχουν αποδειχθεί και ακόμα περισσότερα ευαίσθητα άτομα δύναμης που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Η ίδια η Δύναμη διαπερνά μέσα σε όλα τα ζωντανά όντα και αυτό είναι αλήθεια αν είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις εξαιρετικές ικανότητές της. Αυτό επιτρέπει την εισαγωγή ευαίσθητων χαρακτήρων στην Δύναμη που δεν τους έχουμε δει πριν. Οι οπαδοί της σειράς έχουν δει οντότητες στο παρελθόν να ασκούν απίστευτες δυνάμεις μέσω της Δύναμης χωρίς να συνδέονται άμεσα με τους Jedi ή τους Sith, αλλά υπάρχουν και οι δυνατότητες εκείνων που δεν την έχουν κατακτήσει.

Με διαστρικές εγκληματικές οργανώσεις και βαθιές μαύρες αγορές, τα οικοσυστήματα στην εποχή της Αυτοκρατορίας είναι επεκτατικά. Ο κίνδυνος και ο ενθουσιασμός θα είναι πάντα διαθέσιμα στον Πόλεμο των Άστρων, αλλά θα είναι σημαντικό ένα νέο παιχνίδι Star Wars: Jedi Fallen Order να δείχνει στους οπαδούς ακόμα περισσότερο τον γαλαξία. Θα είναι επίσης κρίσιμο αυτές οι νέες ιστορίες να δείξουν την ισορροπία της Δύναμης που απομακρύνεται από τη σκοτεινή πλευρά της δύναμης προς το φως. Δεν υπάρχει λόγος ο Cal να επιστρέψει στις πράξεις του στο φινάλε του πρώτου παιχνιδιού και να προσπαθήσει να αναζητήσει άμεσα ευαίσθητους ανθρώπους. Είναι η σύνδεσή του με τη Δύναμη που το κάνει μόνο θέμα χρόνου πριν βρει περισσότερους από αυτούς ή είναι σε θέση να τον βρουν, όπως έκανε η Cere.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τους Jedi που επέζησαν της κάθαρσης. Όχι μόνο πολλοί από τους Jedi Knights αγνοούνται, μια πτυχή του Πολέμου των Άστρων που συνεχίζει να είναι μια βολική πτυχή της ιστορίας, αλλά υπάρχουν δάσκαλοι και μέλη του Συμβουλίου Των Jedi που διέφυγαν από τους "Ιεροεξεταστές" της Αυτοκρατορίας. Τόσο ο Coleman Kcaj όσο και ο Oppo Rancisis είναι γνωστό ότι έχουν καταφέρει να κρυφτούν από την Αυτοκρατορία. Ως υψηλόβαθμα μέλη του Τάγματος των Jedi που απέφευγαν τους ιεροεξεταστές, φαίνεται απίθανο να είχαν αποκοπεί εντελώς από τη Δύναμη με τον τρόπο που το έκανε η Cere. Η συνάντηση αυτών των δύο επιζώντων Δασκάλων Jedi εν μέσω της ταχέως καταρρέουσας Αυτοκρατορίας και της αυξανόμενης εξέγερσης θα μπορούσε να προσθέσει το απαραίτητο βάθος στο χρόνο που περνά μεταξύ της οικοδόμησης της εξέγερσης και του πλήρους Γαλαξιακού Εμφυλίου Πολέμου. Φυσικά, αυτό είναι απλά εικασία, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε.

Φέρνοντας πίσω αυτούς τους δύο παλιούς δασκάλους θα επέτρεπε επίσης το πέρασμα της δάδας που ο Πόλεμος των Άστρων εμφανίζει συνεχώς. Η εισαγωγή τους στον Cal θα μπορούσε να τον βάλει σε ένα σημαντικό ταξίδι είτε πρόκειται για την εστίαση της κύριας αφήγησης είτε για ένα subplot. Η συμπερίληψη του Δασκάλου Coleman και του Δασκάλου Oppo θα μπορούσε επίσης να ρίξει λίγο φως στο πόσο μακριά οι Δάσκαλοι Jedi και εκείνοι στο επίπεδο της δύναμής τους ήταν πρόθυμοι να πάνε μόνο και μόνο για να επιβιώσουν. Η εξερεύνηση του τρόπου με τον οποίο ένα ή δύο μέλη του συμβουλίου μπόρεσαν να επιβιώσουν και να παραμείνουν ως επί το πλείστον απαρατήρητα από την Αυτοκρατορία θα δημιουργούσε ελπίδα  στα πολλά διάσπαρτα αστρικά συστήματα του γαλαξία κρύβονταν περισσότεροι Jedi περιμένοντας να έρθουν σε επαφή και ακόμη περισσότερες ιστορίες του Πολέμου των Άστρων να ειπωθούν.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

Υπάρχει επίσης η ευκαιρία για το παιχνίδι Star Wars Jedi: Fallen Order να ξεπεράσει τους σκοτεινούς καιρούς και να αγκαλιάσει ακόμα την ιστορία της σκοτεινής πλευράς. Με μόνο περίπου το ήμισυ του γαλαξία υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας ή της Αυτοκρατορίας ανά πάσα στιγμή, υπάρχει πολύς χώρος για να εξερευνήσει ο Cal. Ενώ ο χαρακτήρας του κατοικεί τώρα ως μέρος του κύριου θόλου του Πολέμου των Άστρων, είναι αναπόφευκτο ότι θα χρειαστεί είτε να πεθάνει είτε να βρει έναν τρόπο να ζήσει έξω από τα πιο σημαντικά γεγονότα της εξέγερσης. Χαρακτήρες όπως η Ahsoka Tano και  Bo-Katan έχουν εργαστεί σε ιστορίες αμέσως μετά την πτώση της Αυτοκρατορίας, και στο ίδιο πνεύμα, ο Cal θα μπορούσε να εξερευνήσει τις Άγνωστες Περιοχές.

Μια ιστορία σαν αυτή θα μπορούσε σχεδόν σίγουρα να σημαίνει ότι ο Cal θα επισκεπτόταν το Exegol και θα μάθαινε για την απόλυτη απειλή που θέτει ο Darth Sidious. Ενώ η μετακίνηση με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να είναι δύσκολη για την ομάδα πίσω από το παιχνίδι και εξαρτάται από το τι σχεδιάζει να κάνει ολόκληρο το franchise του Star Wars, υπάρχουν ακόμα τρόποι να δείξουνε τι συνέβαινε. Είναι απίθανο ότι η κουρτίνα της άγνωστης περιοχής θα τραβηχτεί εντελώς πίσω, και στην εποχή του Cal, υπάρχει ακόμα λιγότερο πιθανό να επηρεάσει οποιαδήποτε από τις γραμμές ιστορίας άμεσα στην κύρια σειρά. Αυτή η δυνατότητα εξακολουθεί να δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία για τα βιντεοπαιχνίδια Star Wars να αρχίσουν να κινούνται σε αυτή την άγνωστη περιοχή του διαστήματος . Και πάλι, όλα αυτά είναι εικασίες, αλλά ο Cal δεν πρέπει να είναι μόνο στάσιμος κάθε φορά που κυκλοφορεί το νέο παιχνίδι.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.