Η SEGA στην κορυφή της ετήσιας λίστας του Metascore.

Published on 26 March 2021 at 18:46

Η Metacritic δημοσίευσε σήμερα την 11η ετήσια λίστα κατάταξης εκδοτών παιχνιδιών για το 2020 για να καθορίσει τους καλύτερους και χειρότερους εκδότες παιχνιδιών της χρονιάς, με βάση αποκλειστικά την ποιότητα των κυκλοφοριών αυτών των εκδοτών κατά τη διάρκεια των 12 μηνών.

Για να γίνει αυτό, χρησιμοποίησε ένα σύστημα πόντων με βάση το μέσο όρο στο Metascore για όλα τα παιχνίδια ενός εκδότη που κυκλοφόρησαν το 2020, καθώς και το ποσοστό των βαθμολογημένα προϊόντα με καλές κριτικές, το ποσοστό των βαθμολογημένων προϊόντων με κακές κριτικές και τον αριθμό των "μεγάλων" τίτλων με Metascore 90 ή παραπάνω. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα προστέθηκαν και τοποθετήθηκαν σε έναν πίνακα.

"Οι πωλήσεις και οι κριτικές χρηστών δεν συνυπολογίζονται σε αυτές τις κατατάξεις. Μόνο κριτικές από κριτικούς (όπως καταγράφονται από το Metascore κάθε παιχνιδιού) χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της απόδοσης.

Σημειώστε ότι ο μέσος όρος Metascore (ο πρώτος παράγοντας) μετράει ελαφρώς περισσότερο από τους άλλους παράγοντες. Μόνο οι εκδότες με πέντε ή περισσότερους διακριτούς τίτλους που κυκλοφόρησαν πέρυσι περιλαμβάνονται στην κατάταξή μας."

Λοιπόν, ποια ήταν τα τελικά αποτελέσματα; Η SEGA ήταν η εταιρεία που βγήκε στην κορυφή, τερματίζοντας με μέσο όρο στο Metascore 81,6 το 2020. Η Sony τερμάτισε τέταρτη, ενώ η Microsoft ήταν λίγο πίσω στην έκτη θέση, λαμβάνοντας μέσο όρο Metascore 79,8 και 78,6 αντίστοιχα. Η Nintendo, εν τω μεταξύ, τερμάτισε στην ένατη θέση με μέσο όρο Metascore 75,4.

Ο πλήρης πίνακας περιέχει πολύ πιο λεπτομερή αποτελέσματα και εάν θέλετε μπορείτε να κατευθυνθείτε στον ιστότοπο για να δείτε ολόκληρη την ανάλυση. Είναι μια αρκετά συναρπαστική επισκόπηση της χρονιάς που ήταν το 2020 από την οπτική γωνία του Metacritic.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.