Η Microsoft θα παρουσιάσει νέα εργαλεία για τη βελτίωση των επιδόσεων του Xbox Series X

Published on 7 April 2021 at 22:10

Σύμφωνα με το Windows Central και το Youtuber MaDz Gaming, στο επερχόμενο Game Stack Live του Xbox που είναι αφιερωμένο στην ανάπτυξη παιχνιδιών, η Microsoft θα παρουσιάσει ένα νέο SDK ("Κιτ ανάπτυξης λογισμικού) που θα επιτρέψει μεγαλύτερη απόδοση στο Xbox Series X, καθώς και ευκολότερη υλοποίηση του Direct XII.
Μία από τις μεγάλες ανακοινώσεις που θα γίνουν στο Game Stack Live θα είναι ένα νέο SDK για το DirectX12, που ονομάζεται SDK «Agility».
Με το νέο Agility SDK, η Microsoft θέλει να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα για προγραμματιστές που ισχυρίζονται ότι η υιοθέτηση νέων δυνατοτήτων γραφικών DirectX12 είναι περίπλοκo. Με το Agility SDK, η Microsoft λέει ότι οι νέες δυνατότητες θα είναι πιο εύκολο να υιοθετηθούν, γεγονός που δεν θα διαταράξει ή θα επηρεάσει την ανάπτυξη των υπαρχόντων παιχνιδιών, επιτρέποντας παράλληλα πιο αξιόπιστες διορθώσεις σφαλμάτων.

Ουσιαστικά, το Agility SDK επιτρέπει στους προγραμματιστές να φέρουν νέες δυνατότητες για χρήστες με συμβατά συστήματα, δηλαδή μια ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 ή μια κονσόλα Xbox Series S ή Xbox Series X, χωρίς να επηρεάζει τους χρήστες που δεν βρίσκονται στο "σωστό" λειτουργικό σύστημα. Το DX12 Agility SDK έρχεται επίσης με ένα νέο μοντέλο σκίασης, που ονομάζεται Shader Model 6.6.

Χρησιμοποιώντας αυτό το νέο SDK, οι χρήστες του Xbox μπορούν να αναμένουν από τα παιχνίδια να λαμβάνουν βελτιστοποιήσεις γραφικών πιο γρήγορα. Ορισμένοι προγραμματιστές όπως οι 343 Industries, Turn 10 και Epic Games έχουν ήδη δοκιμάσει το νέο SDK, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερους προγραμματιστές σύντομα.

Η Microsoft θα επιδείξει επίσης μια σειρά από υπάρχουσες και νέες δυνατότητες Του DirectX 12, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων εργαλείων για υποστήριξη HDR στα Windows 10 και το Xbox σε αυτό το event.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.