Η Atari θα αναπτύξει ξανά βιντεοπαιχνίδια για κονσόλες και υπολογιστές

Published on 8 April 2021 at 10:52

Η γιγαντιαία και θρυλική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών που κορυφώθηκε τη δεκαετία του 1980, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ειδικού τμήματος τυχερών παιχνιδιών καθώς και μια αλλαγή ηγεσίας στην εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι η Atari θα αναπτύξει εκ νέου βιντεοπαιχνίδια για κονσόλες και υπολογιστές, καθώς και θα συνεχίσει να υποστηρίζει το υλικό, τις υπηρεσίες και σύντομα τη γραμμή των ξενοδοχείων της. Η εταιρεία είχε μια δύσκολη πορεία όλα αυτά τα χρόνια, με τον ανταγωνισμό στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών ισχυρότερο από ποτέ, σταδιακά ξεμένει από καινοτομία και εξέλιξη, πράγμα που σήμαινε ότι είχε αρκετούς ιδιοκτήτες και ξεπέρασε μια χρεωκοπία το 2013. Παρ ' όλα τα παραπάνω, η εταιρεία σήμερα αναζητά ένα καλύτερο και σταθερό μέλλον, ανακοινώνοντας νέα επιχειρηματικά τμήματα.

Την Τρίτη 6 Απριλίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αναδιαρθρώσει τη λειτουργία της σε δύο τμήματα: Atari Gaming και Atari Blockchain. Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος Frédéric Chesnais θα αποχωρήσει από το γραφείο για να επικεντρωθεί 100 % στην επιχείρηση Blockchain, ενώ ο Wade J. Rosen θα τον αντικαταστήσει στην ενότητα Gaming. Οι αλλαγές αυτές αναμένονται να λάβουν χώρα τις προσεχείς εβδομάδες.

Σύμφωνα με την VGC, το τμήμα video games της Atari θα επικεντρωθεί σε ρετρό παιχνίδια, ειδικά τίτλους κινητών συσκευών, την κονσόλα VCS κτλ. Η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί και να αναπτύσσει παιχνίδια για κινητά, αλλά θα μεταφέρει επίσης την ανάπτυξη σε κονσόλες και υπολογιστές, για να τονίσει την "αναζωογόνηση της κλασικής πνευματικής ιδιοκτησίας της Atari για τη σύγχρονη εποχή", λέει η ίδια η Atari. Επιπλέον, προσθέτει ότι "αυτές οι νέες κυκλοφορίες θα μοιραστούν την απόλαυση των κλασικών, παρουσιάζοντας παράλληλα έναν σημαντικό παίκτη, ένα co-op/multiplayer campaign και ένα διαδικτυακό παιχνίδι".

Τέλος, η εταιρεία δήλωσε ότι θα δώσει στους δημιουργούς τη δυνατότητα να σχεδιάσουν τα δικά τους κλασικά παιχνίδια Atari, με στόχο τη «διευκόλυνση της δημιουργίας, κοινής χρήσης και αναπαραγωγής ρετρό περιεχομένου παιχνιδιών στο σύγχρονο στυλ». Εκτός από τα παραπάνω, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ρετρό κονσόλα VCS και να επεκτείνουν την επιχείρηση  για να ανοίξουν ξενοδοχεία και καζίνο με θέμα το Atari.

Ο χρόνος θα δείξει αν αυτά τα βήματα της εταιρείας που είχαν σημαντικό βάρος στην αρχή του κόσμου των βιντεοπαιχνιδιών, καταφέρνουν να τοποθετηθούν ξανά σε αυτή τη δεκαετία, παρέχοντας την αξία τους τόσο στους βετεράνους όσο και στους μυημένους παίκτες.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.