Γιατί ο Hideo Kojima ταιριάζει τέλεια στο Game Pass.

Published on 14 April 2021 at 21:47

Το να πούμε ότι ο Hideo Kojima είναι ένας διάσημος προγραμματιστής παιχνιδιών είναι μια τεράστια υποτίμηση. Η συμμετοχή του στα βιντεοπαιχνίδια εκτείνεται πάνω από 30 χρόνια και εξακολουθεί να είναι σχετική μέχρι σήμερα. Ωστόσο, το ανορθόδοξο στυλ του και η προσωπικότητά του δεν συμβαδίζει καλά με όλους.

Το "διαζύγιο" του από την Konami ήταν καλά τεκμηριωμένο και παράλληλα οδυνηρό για τους φίλους της σειράς Metal Gear. Αυτά τα πολωτικά συναισθήματα μεταφέρθηκαν επίσης στο τελευταίο του έργο  Death Stranding. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο είναι ότι ο Kojima πιέζει πάντα όταν πρόκειται για  προσθήκη σύνθετων αφηγήσεων και θεμάτων στη βιομηχανία των  βιντεοπαιχνιδιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Xbox Game Pass είναι η καλύτερη επιλογή και για τα δύο μέρη.

Όταν παίζετε ένα παιχνίδι παραγωγής Kojima ξέρετε ότι πρόκειται να έχει ορισμένα χαρακτηριστικά. Θα είναι ιδιόμορφο με τυχαία παράξενα πράγματα. Αυτά τα πράγματα περιλαμβάνουν αντιδράσεις στο να κρύβονται κάτω από κουτιά για να ρίχνουν πρόστυχα περιοδικά σε στρατιώτες του εχθρού ως μέσα απόσπασης της προσοχής.

Τα παιχνίδια του Kojima ενσωματώνουν τακτικά μεγάλες ιστορίες που θα χτυπήσουν σε τεράστια θέματα. Το Metal Gear μας υπενθύμισε συνεχώς τη φρίκη της πυρηνικής αποτροπής και ήταν στενά συνδεδεμένο από την κατάσταση του κόσμου κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Ενώ το Death Stranding έθιξε πώς να φέρει τους ανθρώπους κοντά σε περιόδους κοινωνικής διαίρεσης και απομόνωσης. Ανεξάρτητα από το θέμα, ο Kojima δεν ανησυχεί ποτέ να μιλήσει για πολιτική και κοινωνικό σχολιασμό στα βιντεοπαιχνίδια. Στην πραγματικότητα, το κάνει με τόσο δημιουργικούς τρόπους, γι 'αυτό και τα παιχνίδια του αντηχούν έντονα με τόσους πολλούς παίκτες για πάνω από 30 χρόνια. Ωστόσο, δεν αισθάνονται όλοι το ίδιο.

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ ιδιοφυΐας και τρέλας. Ενώ κάποια συζήτηση για το αν ο Kojima είναι ιδιοφυΐα ή όχι, έρχεται με αποσκευές. Ο Kojima σημειώνεται ότι είναι δύσκολο να εργαστεί σε πολλαπλά επίπεδα. Έχουν υπάρξει πολλές αναφορές ότι ξεπέρασε τον προϋπολογισμό και ανακατανέμει κεφάλαια από το Metal Gear Solid V έως το P.T. που ενόχλησε την Konami. Τελικά οδήγησε στο δημόσιο διαζύγιό τους, το οποίο αφήνει το franchise Metal Gear στο κενό. Ακόμα και το Death Stranding  είχε παρόμοιο αποτέλεσμα.

Οι φήμες δείχνουν ότι και το Death Stranding μπέρδεψε τους ανώτερους της Sony. και δεν τους κατηγορώ. Τόσο οι εκδόσεις PlayStation 4 όσο και PC του παιχνιδιού αντιμετώπισαν καθυστερήσεις πριν κυκλοφορήσουν το 2019 και το 2020 αντίστοιχα. Το Death Stranding επίσης δεν πληρούσε τις πωλήσεις και τις κρίσιμες προσδοκίες. Αυτό πιθανώς ενοχλούσε τη Sony καθώς χρηματοδοτούσε τον τίτλο μετά την απόλυση του Kojima από την Konami. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο ο Kojima θα ευδοκιμούσε με το Xbox Game Pass

Το ράφι του Phil Spencer και ο μύλος φήμης υποδηλώνουν ότι το Xbox έχει προβάδισμα για να προσγειωθεί ο επόμενος τίτλος του Kojima ως αποκλειστικό παιχνίδι για το οικοσύστημα. Αν είναι έτσι, τότε είναι τεράστιο και για τις δύο πλευρές. Πρώτον, για το Xbox, θα σήμαινε ότι θα έρχονταν έναν από τους πιο διακεκριμένους Ιάπωνες προγραμματιστές.

Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, το Xbox προσπαθεί να εισβάλει στους Ιάπωνες προγραμματιστές. Όχι απαραίτητα μόνο για να διεισδύσουν στην αγορά, αλλά και για να προσελκύσουν τους προγραμματιστές τους για να φέρουν τα παιχνίδια τους στην πλατφόρμα του Xbox. Η νίκη επί του Hideo Kojima θα ήταν μια τεράστια σφραγίδα έγκρισης για άλλους Ιάπωνες προγραμματιστές.

Αντίθετα, ο Hideo Kojima πιθανότατα θα επωφεληθεί από το game pass. Πολλοί προγραμματιστές σημείωσαν πριν ότι η υπηρεσία τους επιτρέπει να επικεντρωθούν πλήρως στην αξιοποίηση της δημιουργικότητάς τους για να πραγματοποιήσουν το όραμά τους για το παιχνίδι τους. Ο Tim Schaffer της Double Fine είπε ότι η απόκτηση της Microsoft επέτρεψε στο στούντιό του να επικεντρωθεί πλήρως στη δημιουργία περίεργων παιχνιδιών. Αυτό το συναίσθημα πιθανότατα μοιράζεται με τον Kojima και πιθανότατα θα απελευθερώσει την πιο άγρια δημιουργική του δύναμη.

Το Xbox Game Pass πιθανότατα θα αφαιρέσει τα οικονομικά και επιχειρηματικά δεσμά που θα μπορούσαν να περιορίσουν τη φαντασία του Kojima. Θα μπορούσε ακόμη και να πάρει όλο το χρόνο στον κόσμο επειδή άλλα έργα θα κυκλοφορούσαν μέσα στο Game Pass. Όταν πρόκειται για αυτό, η υπηρεσία και ο εκκεντρικός προγραμματιστής παιχνιδιών είναι πραγματικά ταιριαστοί.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.