Οι προγραμματιστές Xbox έχουν πλέον πλήρη πρόσβαση στα εργαλεία AMD FidelityFX.

Published on 21 April 2021 at 12:16

Οι κονσόλες Xbox της Microsoft μοιράζονται τα περισσότερα από τα μεγάλα παιχνίδια τους με τον υπολογιστή και, στο μέλλον, η ανάπτυξη crossplay θα είναι λίγο πιο εύκολη. Σήμερα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Game Stack Live της Microsoft, ανακοινώθηκε ότι το AMD FidelityFX υποστηρίζεται πλέον πλήρως στο Xbox Series X/S. Να τι είχε να πει η AMD για την είσοδο του FidelityFX στο χώρο της κονσόλας...

Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το AMD FidelityFX είναι τώρα διαθέσιμο για Xbox! Αυτές οι ειδήσεις διευκολύνουν ακόμα περισσότερο από πριν τη δημιουργία παιχνιδιών μεταξύ πλατφορμών, με τους προγραμματιστές να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε επιλεγμένα εφέ AMD FidelityFX με συγκεκριμένες βελτιστοποιήσεις για Windows και Xbox. Οι προγραμματιστές παιχνιδιών μπορούν τώρα να χρησιμοποιήσουν περαιτέρω βελτιστοποιήσεις για συγκεκριμένες πλατφόρμες με το AMD FidelityFX, απευθείας από το  Development Kit παιχνιδιών Xbox Series X|S.

Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ συναρπαστική για όλους στην AMD που έχουν εργαστεί για να παραδώσουν αυτά τα αποτελέσματα στα χέρια ακόμα περισσότερων προγραμματιστών - και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για τα εξαιρετικά βελτιστοποιημένα αποτελέσματά μας να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης παιχνιδιών μεταξύ πλατφορμών. Οι προγραμματιστές παιχνιδιών Xbox που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν με το AMD FidelityFX μπορούν να το κάνουν με το πιο πρόσφατο  Development Kit παιχνιδιών (GDK), όπου είναι διαθέσιμα Contrast Adaptive Sharpening, Variable Shading, και τεχνολογίες Raytraced Shadow Denoiser.

Καμία λέξη για το αν / πότε το FidelityFX έρχεται στο PlayStation, αλλά οι κονσόλες της Sony λειτουργούν επίσης με μάρκες AMD, οπότε φαίνεται πολύ πιθανό να έρθει τελικά κάποια στιγμή. Ορισμένα παιχνίδια χρησιμοποιούν ήδη το AMD FidelityFX σε υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων των Cyberpunk 2077,Microsoft Flight Simulator,Godfall και του Horizon Zero Dawn. Επερχόμενα παιχνίδια όπως το Resident Evil Village και το Far Cry 6 θα χρησιμοποιήσουν επίσης την τεχνολογία. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το AMD FidelityFX είναι μια εργαλειοθήκη ποιότητας εικόνας για προγραμματιστές παιχνιδιών, γεγονός που διευκολύνει την εφαρμογή τεχνικών όπως variable shading, και  προσαρμοσμένες τεχνικές όξυνσης της AMD. Η AMD έχει υποσχεθεί να προσθέσει τελικά το "FidelityFX Super Resolution", ουσιαστικά την έκδοση της τεχνολογίας DLSS της NVIDIA, στην εργαλειοθήκη, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.