Η μόνη κονσόλα με πλήρη υποστήριξη RDNA 2 είναι το Xbox Series X|S λέει η AMD.

Published on 21 April 2021 at 13:59

Ενώ έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι το Xbox Series X|S είναι η μόνη κονσόλα με υποστήριξη RDNA 2, φαίνεται ότι πρέπει ακόμα να ειπωθεί μερικές φορές. Ή τουλάχιστον είναι αυτό που πίστευε η AMD στην τελευταία της παρουσίαση, εκθέτοντας ένα γράφημα που περιγράφει λεπτομερώς τις συσκευές στις οποίες υποστηρίζεται πλήρως το RDNA 2. Αυτό σημαίνει ότι το RDNA 2 είναι επίσης παρόν στην κονσόλα της Sony, αλλά όχι εντελώς.

Ασφαλώς, το ερώτημα ποια κονσόλα έχει την υποστήριξη του RDNA 2  και ποια δεν έχει, έχει μετατραπεί σε μεγάλη συζήτηση. Αλλά πέρα από αυτή τη συζήτηση. Η Microsoft έχει ήδη επιβεβαιώσει αρκετές φορές ότι ο λόγος που ξεκίνησαν αργότερα την παραγωγή του Xbox Series X είναι επειδή περίμεναν να είναι σε θέση να προσφέρουν στην αγορά τη μόνη κονσόλα με υποστήριξη RDNA 2. Αυτό που σημαίνει το RDNA 2 είναι κάτι που έχουμε εξερευνήσει σε πολλά video στην ομάδα μας στο Yt  καθώς και τα οφέλη που θα έχει αυτό για τα παιχνίδια στο μέλλον. Ωστόσο, μπορούμε να σας πούμε ότι η διαφορά μεταξύ μιας κονσόλας με πλήρη υποστήριξη RDNA 2, όπως το Xbox Series X, και μιας κονσόλας που δεν διαθέτει, όπως το PS5, είναι ότι ενώ και οι δύο προσφέρουν μια αρχιτεκτονική που βασίζεται σε RDNA 2, η κονσόλα Sony δεν διαθέτει ορισμένες από τις δυνατότητες που αν έχετε το Xbox Series X, όπως το VRS, μεταξύ άλλων.

Προκαλεί επίσης έκπληξη το γεγονός ότι μεταξύ των πλήρων κόνσολών που υποστηρίζονται από το RDNA 2 δεν είναι μόνο η premium κονσόλα της Microsoft, αλλά και το μικρό Xbox Series S, το οποίο παρά το γεγονός ότι είναι σημαντικά χαμηλότερη τιμή από οποιοδήποτε υλικό επόμενης γενιάς, προσφέρει όλα όσα απαιτούνται για να ζήσετε την επόμενη γενιά βιντεοπαιχνιδιών.

 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.