Το PlayStation βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Microsoft για την δικιά της υπηρεσία cloud gaming.

Published on 24 April 2021 at 14:58

Νέα και ενδιαφέροντα νέα προέρχονται από τη Sony, η οποία έχει πρόσφατα βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Microsoft. Γενικά  μιλάμε αι ακούμε για τον "πόλεμο" των κονσολών, αλλά φαίνεται ότι και οι δύο εταιρείες είναι πιο κοντά από ποτέ. Πρόσφατα επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Jim Ryan, ότι το PlayStation βρίσκεται σε συνομιλία με τη Microsoft για την υπηρεσία cloud gaming, της οποίας η λειτουργία θα έρθει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Σύμφωνα με το Video Games Chronicle, η συνεργασία μεταξύ PlayStation και Microsoft, σχετικά για την υπηρεσία cloud gaming που η Sony θέλει να ξεκινήσει στο μέλλον για να ανταγωνιστεί το XCloud, χρονολογείται από τα μέσα του 2019. Εκείνη την εποχή, ανακοινώθηκε ότι η Sony ήθελε να συνεργαστεί με τη Microsoft για την τεχνική της υποδομή, φέρνοντας τη δύναμη του Azure στην πλατφόρμα της για να εφαρμόσει τη στρατηγική της στο cloud.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο διευθυντής του PlayStation Jim Ryan έδωσε μια δήλωση στο ιαπωνικό μέσο Nikkeiregarding πώς σημείωσαν πρόοδο σε αυτό το ζήτημα χάρη στη Microsoft : "Βρισκόμαστε ακόμα σε συνομιλίες μαζί τους (Microsoft) σχετικά με το" brainstorming "και υπάρχουν μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα , οπότε όταν έρθει η ώρα, θα ανακοινώσουμε τη στρατηγική μας στο cloud. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το Azure για την τεχνική μας υποδομή, αλλά η εμπειρία παιχνιδιού cloud που θα προσφέρουμε θα είναι μοναδική και μόνο στο PlayStation. "

Πίσω το 2019, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Kenichiro Yoshida δήλωσε ότι "η Microsoft υπήρξε βασικός επιχειρηματικός εταίρος για εμάς, αν και φυσικά και οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται σε ορισμένους τομείς." Πρόσθεσε ότι «η κοινή ανάπτυξη μελλοντικών λύσεων cloud θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση διαδραστικού περιεχομένου».

Με αυτόν τον τρόπο, οι μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των videogame στον κόσμο συνεργάζονται μεταξύ τους για να βρουν λύσεις και να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες που ωφελούν τους παίκτες.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.