Το Respawn έγινε το πρώτο στούντιο παιχνιδιού που κέρδισε βραβείο Όσκαρ

Published on 27 April 2021 at 14:07

Η Respawn έγραψε ιστορία καθώς έγινε το πρώτο στούντιο παιχνιδιών που κέρδισε ένα Όσκαρ. Η εν λόγω νίκη ήταν για το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ (Short Subject), με τη δουλειά τους στο ντοκιμαντέρ Medal of Honor, Colette.

Η ταινία δημιουργήθηκε αρχικά για να συνδεθεί στο αποκλειστικό VR Medal of Honor: Above and Beyond, αλλά καταφέρνει να ζωγραφίσει μια συναισθηματική άποψη που συχνά λείπει από τους shooters που παίζουμε. Η Colette μπορεί να έχει μήκος μόνο 25 λεπτά, αλλά η ιστορία της γύρω από την 90χρονη Colette Marin-Catherine, που επισκέπτεται το γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου σκοτώνεται ο αδερφός της, είναι πραγματικά μαγευτική και βασανιστική. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Respawn πήρε το βραβείο.

Είναι συναισθηματικό, αλλά ανοίγει τα μάτια και εξαιρετικά ισχυρό στην εκτέλεση του. Οι γραμμές μεταξύ ταινιών και παιχνιδιών ήταν πάντα πολύ σαφείς, αλλά τα τελευταία χρόνια, οι τοίχοι αυτοί φαίνεται να σπάνε αργά. Οι προγραμματιστές Indie δημιουργούν πραγματικά συναισθηματικές, καλλιτεχνικές ιστορίες, ενώ στούντιο όπως το Respawn χρηματοδοτούν έργα όπως αυτό. Ας ελπίσουμε ότι αυτό αποτελεί προηγούμενο για το τι μπορεί να επιτύχει η βιομηχανία  παιχνιδιών.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.