Η Microsoft αναφέρει ισχυρή ανάπτυξη Surface, Xbox και cloud για το Q3 2021.

Published on 27 April 2021 at 23:58

Η Microsoft δημοσίευσε σήμερα το τρίτο τρίμηνο των οικονομικών της αποτελεσμάτων 2021, αναφέροντας έσοδα 41,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρό εισόδημα 15,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 19% και τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 44%. Για άλλη μια φορά, η Microsoft έχει σημειώσει μεγάλη ανάπτυξη για υπηρεσίες Surface, Xbox και cloud.

Η αγορά υπολογιστών δεν επιβραδύνεται, παρά την παγκόσμια έλλειψη τσιπ και η Microsoft επωφελείται από αυτό για άλλη μια φορά. Τα έσοδα από τα Windows OEM αυξήθηκαν κατά 10%, αντικατοπτρίζοντας την ισχυρή ζήτηση για υπολογιστές. Τα έσοδα των Windows εκτός επαγγελματικών OEM αυξήθηκαν επίσης κατά 44% και μόνο τα έσοδα των Windows OEM Pro μειώθηκαν κατά 2%.

Αυτό αποτελεί εκπληκτική ανάπτυξη για τα Windows και αντικατοπτρίζει την πανδημική ζήτηση που έχουμε δει για φορητούς υπολογιστές και υπολογιστές κατά το παρελθόν έτος. Περιμένουμε τώρα από τη Microsoft να αναφέρει λεπτομερώς ορισμένες από τις επερχόμενες αλλαγές της στα Windows 10 στο Build τον επόμενο μήνα, καθώς και την προγραμματισμένη «σαρωτική οπτική αναζωογόνηση των Windows».

Μιλώντας για υπολογιστές, το Surface σημείωσε επιχειρηματικό ορόσημο 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο και η Microsoft κατέγραψε έσοδα 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2021. Αυτό μπορεί να μοιάζει με πτώση, αλλά στην πραγματικότητα αυξάνεται 12 τοις εκατό χρόνο με το χρόνο κατά τη διάρκεια ενός συνήθως περισσότερο ήσυχου τέταρτο για τις πωλήσεις Surface.

Ενώ η Microsoft παρουσίασε το νέο Surface Laptop 4 και τα αξεσουάρ της νωρίτερα αυτό το μήνα, το Surface Pro 7 Plus έκανε το ντεμπούτο του για επιχειρήσεις και σχολεία κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου. Το Surface Pro είναι η πιο δημοφιλής συσκευή Surface της Microsoft και αυτό το τελευταίο μοντέλο περιλαμβάνει μεγαλύτερη μπαταρία, επεξεργαστές 11ης γενιάς της Intel, αφαιρούμενο SSD και LTE.

Η Microsoft φιλοξενεί επίσης υλικό και παιχνίδια Xbox, και για άλλη μια φορά τα έσοδα αυξήθηκαν στα παιχνίδια. Αυτό είναι το δεύτερο τρίμηνο των πωλήσεων της κονσόλας Xbox Series X και Series S της Microsoft και τα έσοδα από υλικό αυξήθηκαν κατά 232% χάρη σε αυτές τις κονσόλες επόμενης γενιάς.

Τα έσοδα από περιεχόμενο και υπηρεσίες Xbox αυξήθηκαν επίσης κατά 34% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Το Gaming έγινε βασικό χόμπι για πολλούς κατά τη διάρκεια του 2020 και αυτή η τάση παρέμεινε καθ 'όλη τη διάρκεια του 2021. Τα συνολικά έσοδα της Microsoft από παιχνίδια αυξήθηκαν κατά 50%, αφού έφτασαν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του περασμένου τριμήνου.

Ενώ το υλικό και τα Windows είναι οι κύριες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές της Microsoft, οι υπηρεσίες cloud είναι τεράστιες στην εμπορική πλευρά. Τα έσοδα από τις υπηρεσίες του Office και των υπηρεσιών cloud αυξήθηκαν 14% αυτό το τρίμηνο, μαζί με την εμπορική αύξηση του Office 365 κατά 22%.

Ακόμη και οι προσφορές καταναλωτών του Office τα πάνε καλά για τη Microsoft. Τα έσοδα από καταναλωτικά προϊόντα Office και υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν κατά 5% αυτό το τρίμηνο, χάρη στα έσοδα από συνδρομές Microsoft 365 για καταναλωτές και μια μεγάλη αύξηση 27% στους συνδρομητές στα 50,2 εκατομμύρια.

Αλλού, τα έσοδα από τα προϊόντα διακομιστή και τις υπηρεσίες cloud της Microsoft έχουν αυξηθεί κατά 26%, με ολόκληρο το τμήμα «έξυπνου cloud» της επιχείρησης της Microsoft να αυξάνεται κατά 23% χάρη στην ανάπτυξη Azure.

Το Intelligent Cloud, το οποίο περιλαμβάνει προϊόντα διακομιστή και Azure, κερδίζει 15,1 δισεκατομμύρια δολάρια αυτό το τρίμηνο - περίπου 36%. Και τέλος, η παραγωγικότητα και οι επιχειρηματικές διαδικασίες συνεισφέρουν 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν 33%. Αυτό δεν είναι ο τέλειος διαχωρισμός μεταξύ των τριών κάδων διαφορετικών επιχειρήσεων, αλλά είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Microsoft εξακολουθεί να διαθέτει τόσο διαφορετικές πηγές εσόδων.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.