Μία ανάλυση του GamePass και σύγκριση με το PsNow.

Published on 4 May 2021 at 20:40

Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ανάλυση του Game Pass από το u / Chukkroot. Μαζί με την πραγματικά εξαιρετική ανάλυση Game Pass  από το OneBadMutha στο XboxEra, λαμβάνουμε μερικές πολύ καλές γνώσεις που μπορεί να προκαλέσουν κάποια αποδεκτή κοινή σοφία GP.

(Αρχικός σύνδεσμος: https://www.reddit.com/r/xboxone/comments/n3f2mu/how_good_is_gamepass_an_updated_analysis_of_456/ )

Ο Chukkroot έκανε τη δουλειά για να αντιγράψει και στη συνέχεια να κατηγοριοποιήσει τα παιχνίδια με διάφορους τρόπους για να βρει μερικές μοναδικές πληροφορίες. Εδώ είναι το TLDR τους :

- 456 μοναδικά παιχνίδια Game Pass, εκ των οποίων τα 96 είναι αποκλειστικά για υπολογιστή. Πρόκειται για αύξηση 19,4% ή 74 νέων παιχνιδιών σε 127 ημέρες από την τελευταία ανάλυση
- Το χάσμα μεταξύ PC και Xbox Gamepass όσον αφορά τον αριθμό των παιχνιδιών μειώνεται γρήγορα. Οι συνολικοί αριθμοί διαφέρουν μόνο κατά 5 (κονσόλα 360 έναντι 355 υπολογιστές). Φυσικά, δεν προστέθηκαν όλα τα ίδια παιχνίδια, αλλά προστέθηκαν πολλά παιχνίδια αποκλειστικά για υπολογιστή - συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών EA και Bethesda
- Το PC GP σας προσφέρει 36 επιπλέον παιχνίδια 80+ MC (+ 22%) τα οποία δεν θα μπορούσατε να παίξετε διαφορετικά (εκτός από παιχνίδια που παίζουν καλύτερα σε υπολογιστή).
- Η μέση βαθμολογία στο Metacritic για όλα τα παιχνίδια GP (PC + Console) είναι 77,8 (μειώθηκε λίγο κυρίως λόγω των indies). Το μέσο Metacritic σκορ για όλα τα παιχνίδια GP είναι ακόμη 79
- Το 43,6% όλων των παιχνιδιών Gamepass (200/456) είναι 80+ Metacritic. [200 μαζί με το DQ Builders 2]0

- Το 16,7% όλων των παιχνιδιών Gamepass (76/456) είναι 85+ Metacritic.

- Πριν από 6 μήνες τα Indies ήταν το 38% του καταλόγου. Σήμερα, μόλις το 30% (ανάλογα με τον ορισμό σας), παρόλο που οι indies είναι πιθανώς πιο εύκολο να υπογραφούν. Καλύτερη επιμέλεια;
- το ποσοστό των παιχνιδιών OG Xbox και 360 συνεχίζει να μειώνεται (κάποια άτομα θα ήθελαν να δουν περισσότερα). Μόνο το 0,7% της βιβλιοθήκης προέρχεται από το OG Xbox και το 11% από το 360.

Ανάλυση και σύγκριση του PS Now:

Το PS Now έχει πολύ περισσότερα παιχνίδια. 851 παιχνίδια έναντι 456 συνολικών μοναδικών παιχνιδιών στο GP όμως, πάνω από το ήμισυ της βιβλιοθήκης είναι παιχνίδια PS3 και συνεπώς μόνο μέσω streaming.Αυτό σημαίνει επίσης ότι η βιβλιοθήκη PS Now τείνει να είναι πολύ παλαιότερη.

Παρόλο που έχει σχεδόν διπλασιαστεί ο αριθμός των παιχνιδιών GP, το PS Now έχει στην πραγματικότητα λιγότερα 80+ Metacritic παιχνίδια και σχεδόν το 60% αυτών των παιχνιδιών προέρχονται από το PS3. Αντί αυτού, έχει 16 φορές τον αριθμό των παιχνιδιών που είναι κάτω από 60 στο Metacritic σε σύγκριση με το GP. Είναι σαφές ότι οι στόχοι κάθε υπηρεσίας είναι εντελώς διαφορετικοί. Η Sony δεν αισθάνεται την ανάγκη να διαθέτει τα blockbusters της για το PS Now σε συνεχή βάση. Πολλές φορές όμως το περισσότερο δεν είναι πάντα καλύτερο.

source by reddit

Credits to Αρχοντας

PS Now


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.