Το Rocket League στο Xbox One ξεπερνά τα έσοδα τις εκδόσεις Switch και Steam

Published on 5 May 2021 at 10:44

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε όλοι η Epic Games και η Apple είναι πλέον βυθισμένα σε μια νομική αντιπαράθεση που μας προσφέρει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών. Κάτι που μπορέσαμε να δούμε πρόσφατα με την ανάλυση του Xbox για το The Last of Us Part II.

Σε ένα από τα πρόσφατα έγγραφα που παρείχε η Epic Games κατόπιν αιτήματος του δικαστηρίου, μπορούμε να δούμε τη μεγάλη αύξηση των κερδών που δημιουργούνται από το δημοφιλές Rocket League. Ο τίτλος κατάφερε να αυξήσει τα κέρδη του εκθετικά τον τελευταίο χρόνο.

Μέσα από αυτό το έγγραφο που διέρρευσε, μπορούμε να δούμε πώς ο δημοφιλής τίτλος της Psyonix κατάφερε να διπλασιάσει τα κέρδη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε τη δραματική αύξηση που έχει σημειώσει το παιχνίδι στην έκδοση Xbox One, μια έκδοση που έχει δημιουργήσει περισσότερα έσοδα από τις εκδόσεις Nintendo Switch και Steam, από 31,6 εκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 49,1 εκατομμύρια δολάρια το 2020.

Η γρηγορότερη και ευκολότερη εξήγηση που μπορούμε να βρούμε ενόψει αυτής της εντυπωσιακής αύξησης των κερδών είναι η απόφαση που έλαβε η εταιρεία τον περασμένο Αύγουστο να μετατρέψει το Rocket League σε τίτλο Free to Play, επεκτείνοντας τη μεγάλη βάση των παικτών της.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.