Η Sony πραγματικά δεν ήθελε Crossplay στο PS4.

Published on 5 May 2021 at 20:49

Η Microsoft ρίχνει άλλη μια "μπουνιά" στη Sony  και είναι απολύτως νόμιμο και ηθικό ,αν θέλετε τη γνώμη μου. Η Sony δεν θέλει να παίζετε με τους φίλους σας Xbox ή Switch, και την Παρασκευή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας μας έδωσε έναν από τους πιο χαζούς λόγους που έχουν ακουστεί ποτέ. Δεν μπορείτε να έχετε cross-play επειδή το PlayStation είναι το καλύτερο.

Η Microsoft φυσικά απάντησε σε αυτό λέγοντας ότι η Sony "εξακολουθεί να μην ακούει τους gamers", σύμφωνα με το twitt του Mike Ybarra. "Όλα τα παιχνίδια θα πρέπει να είναι cross play και σε συνέχεια με τη σωστή ευελιξία εισόδου και επιλογές για τους παίκτες", πρόσθεσε.

 Το cross-play είναι η ιδέα ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να συνεργάζονται σε PS4, Xbox One, Nintendo Switch και PC για να παίζουν παιχνίδια μαζί στο διαδίκτυο. Και γνωρίζουμε από το 2016 ότι η Sony είναι η μόνη εταιρεία που εμποδίζει αυτό να συμβεί. Σε αντίθεση με τις φήμες, οι προγραμματιστές παιχνιδιών έχουν πει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει τεχνολογικός περιορισμός.

Παρόλο που η Sony εξόργισε την κοινότητα του Fortnite, και παρόλο που η dev του Fallout, Bethesda κακολόγησε τη Sony σχετικά με το cross-play και απείλησε να κρατήσει κι άλλο παιχνίδι "δέσμιο" , παρόλο που ο διευθύνων σύμβουλος του PlayStation America, Shawn Layden είπε πως        "Η Sony ίσως είχε πάρει το μήνυμα...." 

...ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Kenichiro Yoshida επιβεβαίωσε στον Τύπο ότι η εταιρεία του γενικά δεν πιστεύει στην ιδέα του cross platform multiplayer για το PlayStation.

"Σε ότι αφορά το cross-platform, ο τρόπος σκέψης μας είναι πάντα ότι το PlayStation είναι το καλύτερο μέρος για να παίξετε. Για το Fortnite, πιστεύω, η συνεργασία με το PlayStation 4 είναι η καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες, αυτή είναι η πεποίθησή μας ", είπε, σύμφωνα με το The Independent.

Πρόσθεσε επίσης: "Αλλά στην πραγματικότητα, έχουμε ήδη ανοίξει μερικά παιχνίδια ως cross-platform με PC και κάποια άλλα, οπότε αποφασίζουμε με βάση την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης μας για cross-platform".

Αυτή η δεύτερη πρόταση δίνει την εντύπωση ότι η Sony θα ήταν ανοιχτή σε cross-play, σε μία κατά περίπτωση βάση, και εάν πίστευε ότι το cross-play θα ήταν η «καλύτερη εμπειρία χρήστη»

Και αυτή ήταν η αρχική ιστορία που έλαβε χώρα το 2018.

Και περνάμε στο Μάιο του 2021.

Δεν είναι μυστικό ότι ο λόγος που το cross-platform  δεν είχε σημαντική θέση στην τελευταία γενιά, είναι η Sony. Με ένα άνετο προβάδισμα στον αγώνα πωλήσεων κονσόλας, πιθανότατα δεν είχαν μεγάλη ανάγκη για αυτό. Αλλά δεν ξέραμε ακριβώς πόσο ενάντια ήταν μέχρι σήμερα, οπότε και διέρρευσαν περισσότερα έγγραφα από τη συνεχιζόμενη νομική μάχη μεταξύ της Epic και της Apple, όπως ανέφερε το The Verge.

Οι παίκτες ήταν δυσαρεστημένοι με την απόφαση της Sony, αφού μπλοκάραν το cross-platform στο Minecraft και το Rocket League, παρά τις εξαγορές της Microsoft και της Nintendo, αλλά αυτό που πραγματικά ξεκίνησε ήταν η απόφασή τους να αποκλείσουν το cross-platform για το Fortnite το 2018. Έγγραφα επιβεβαιώνουν αυτό που οι περισσότεροι από εμάς γνώριζαν ήδη.

Η Sony απέκλεισε το cross-platform gaming επειδή πίστευαν ότι θα τους έφερνε λιγότερα χρήματα.

Τους μήνες που ακολούθησαν την απόφαση της Sony, ο προγραμματιστής της Fortnite, Epic Games ζήτησε από τη Sony να επιτρέψει την αναπαραγωγή cross-platform στον τίτλο. Η Epic, ωστόσο, ήξερε ότι το παιχνίδι μεταξύ πλατφορμών ήταν αναπόφευκτο. "Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα σενάριο όπου η Epic δεν παίρνει αυτό που θέλουμε - αυτό το σενάριο αποκλείστηκε όταν το Fortnite έγινε το μεγαλύτερο παιχνίδι στο PlayStation", δήλωσε ο Joe Kreiner, αντιπρόεδρος της επιχειρηματικής ανάπτυξης της Epic.

Και δεν ήταν ότι η Epic δεν προσπαθούσε. Υπήρχαν πολλά που πρόσφεραν για να γλυκάνουν την Sony. Ο Kreiner πρότεινε: «Ανακοινώνουμε το crossplay σε συνεργασία με τη Sony. Η Epic έτσι  κάνει τη Sony να μοιάζει με ήρωα. " Η Epic προσέφερε επίσης την επωνυμία της μαζί με το PlayStation στην E3  ή την προσθήκη χαρακτήρων που θα ήταν αποκλειστικοί για τους συνδρομητές του PlayStation Plus. «Ας κάνουμε αυτό μια τεράστια νίκη για όλους μας. Η Epic δεν αλλάζει γνώμη για το θέμα, οπότε ας συμφωνήσουμε τώρα, "είπε ο Kreiner.

Η Sony αρνήθηκε. «Όπως γνωρίζετε, πολλές εταιρείες διερευνούν αυτήν την ιδέα και καμία από αυτές δεν μπορεί να εξηγήσει πώς το παιχνίδι cross-console θα βελτιώσει την επιχείρηση PlayStation», δήλωσε ο Gio Corsi, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν ο τότε ανώτερος διευθυντής των σχέσεων προγραμματιστών της Sony .

Τον Απρίλιο του 2019, η Sony πρότεινε ένα σύστημα που θα επέτρεπε το cross-platform παιχνίδι  αλλά θα αναγκάσει τους εκδότες να πληρώσουν τα δικαιώματα στη Sony κάθε φορά που οι παίκτες του PlayStation συνέβαλαν περισσότερο από ένα ορισμένο ποσοστό στα έσοδα ενός παιχνιδιού cross-platform για να «αντισταθμίσει τη μείωση εσόδων» που θα βίωνε η Sony . Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το αν η Microsoft και η Nintendo έχουν παρόμοιες συμφωνίες ή εάν αυτό το σύστημα ισχυεί επί του παρόντος μόνο για τη Sony.

Αν και η θέση της Sony είναι κακή για τους παίκτες, δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Αυτές οι αναφορές επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό που πολλοί από εμάς έχουν ήδη υποψιαστεί.

Το cross-platform πάντως θα πρέπει να υπάρχει σε μόνιμη βάση στους multi-platform τίτλους. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα πραγματοποιηθεί.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             By Boltok Bill Credits Voodoo Vale


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.