Η Microsoft λέει ότι από τις πωλήσεις κάθε κονσόλας Xbox δεν της αποφέρει κέρδος.

Published on 6 May 2021 at 07:29

Υπάρχουν πολλά καλά διατηρημένα μυστικά της βιομηχανίας που έρχονται στο φως μετά την ιστορική δική μεταξύ της Epic Games και της Apple. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα ζήτημα που ίσως δεν ήταν τόσο μυστικό είναι αυτό που η Lori Wright  εξήγησε μόλις κλήθηκε να καταθέσει για δίκη.

Όπως εξηγεί η Wright, η Microsoft ισχυρίζεται ότι δεν επωφελείται από την πώληση κονσολών Xbox. Αν και αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο στον τομέα των κονσολών, οι οποίες τοποθετούν εξαρτήματα που  κοστίζουν περίπου διπλάσιο από έναν υπολογιστή αλλά είναι ασυνήθιστο να λαμβάνουμε μια τέτοια είδους επιβεβαίωση από ένα υψηλό πρόσωπο της εταιρείας.

«Έχετε οφέλος στη Microsoft όταν πουλάτε κονσόλες Xbox;» Όχι, απαντά η Wright. "Εάν η Microsoft πωλεί κονσόλες με ζημία, γιατί συνεχίζει να πωλεί κονσόλες;" Η Wright απαντά ότι το επιχειρηματικό μοντέλο βασίζεται στο να μπορεί να φέρει τον καταναλωτή πιο κοντά στο προϊόν και ότι "το υλικό είναι απαραίτητο" σε αυτό.

Μπορεί να αναρωτιέστε πώς η Microsoft μπορεί να πουλάει τις κονσόλες της χωρίς κέρδος και πώς αυτό είναι βιώσιμο σε επιχειρηματικό επίπεδο. Το θέμα είναι ότι ενώ η Microsoft δεν κερδίζει χρήματα, ή ακόμη και να χάνει, με κάθε κονσόλα που πωλείται, αντισταθμίζεται υπερβολικά από τα κέρδη που αποκτούν από την πώληση λογισμικού. Δηλαδή, το ποσοστό που πραγματοποιείται κατά την πώληση βιντεοπαιχνιδιών και υπηρεσιών όπως το Game Pass και το Xbox Live Gold. Είναι πολύ πιο κερδοφόρο να μην βγάζει χρήματα από κονσόλες, αλλά ότι αγοράζονται από όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες, καθώς το λογισμικό έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους κοινώς θα πουλήσει πολύ περισσότερο.

Οι άλλες εταιρείες ακολουθούν την ίδια στρατηγική όπως η Sony  εκτός από την  Nintendo που είναι η μόνη εταιρεία που συνήθως αποφέρει άμεσα κέρδος από την πώληση των κονσολών της. Τέλος το αποτέλεσμα αυτής της δίκης θα είναι σημαντικό γιατί οι συνέπειές της θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν τη Microsoft, τη Sony και τη Nintendo στο μέλλον.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.