Αγώγη κατά της Sony για το μονοπώλιο πωλήσεων ψηφιακών παιχνιδιών.

Published on 6 May 2021 at 14:11

Η Sony Interactive Entertainment LLC εκμεταλλεύεται ένα παράνομο μονοπώλιο περιορίζοντας τις αγορές παιχνιδιών PlayStation μόνο στο κατάστημα της , όπως ισχυρίζονται οι καταναλωτές σε  δικαστική αγωγή.

Σε μια προτεινόμενη αγωγή κατηγορίας, οι παίκτες δήλωσαν ότι η Sony σταμάτησε να επιτρέπει σε μαγαζία εκτος του δικού της  συμπεριλαμβανομένων των Amazon.com Inc., Best Buy Co. και Walmart Inc. να πωλούν ψηφιακούς κωδικούς λήψης για παιχνίδια PlayStation πριν από δύο χρόνια.

Ως αποτέλεσμα, το PlayStation Store της Sony έγινε η μόνη πηγή ψηφιακών παιχνιδιών PlayStation όπως ανέφεραν οι καταναλωτές.

«Το μονοπώλιο της Sony της επιτρέπει να χρεώνει υπερ-ανταγωνιστικές τιμές για ψηφιακά παιχνίδια PlayStation, οι οποίες είναι σημαντικά υψηλότερες από τους φυσικούς ομολόγους τους που πωλούνται σε μια ανταγωνιστική λιανική αγορά και σημαντικά υψηλότερες από ό, τι θα ήταν σε μια ανταγωνιστική λιανική αγορά ψηφιακών παιχνιδιών» ανέφεραν οι καταναλωτές.

Οι άνθρωποι καταλήγουν να πληρώνουν έως και 175% περισσότερο για παιχνίδια με δυνατότητα ψηφιακής λήψης από τα αντίστοιχα της φυσικής μορφής, σύμφωνα με την αγωγή. Η Sony δεν έκανε κάποιο σχόλιο ακόμα

Η υπόθεση είναι Caccuri κατά Sony Interactive Entertainment LLC, 3: 21-cv-03361, US District Court, Northern District of California (San Francisco).

πηγή Bloomberg


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.