Η Epic Games έκανε μια προσφορά για να αναλάβει αποκλειστικά τα PlayStation και Xbox

Published on 8 May 2021 at 18:33

Μια ακόμη μέρα, η δίκη μεταξύ Epic Games και  της Apple αφήνει πολλά νέα στον κλάδο. Μέχρι σήμερα, αυτή η διαδικασία αποκάλυψε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με αρκετές εταιρείες στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, όπως η Microsoft, για τις οποίες ο Phil Spencer είναι γνωστό ότι εξακολουθεί να θέλει να δει xCloud σε άλλες κονσόλες.

Τώρα, μετά από χθεσινή μέρα, η Epic Games βρέθηκε ότι έχουν κάνει μια προσφορά στη Sony και τη Microsoft για να προσπαθήσουν να φέρουν τα αποκλειστικά του PlayStation και Xbox στο κατάστημά τους. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόσφατα, και οι δύο εταιρείες έχουν κάνει το απόλυτο άλμα στον υπολογιστή όσον αφορά τα εξωτερικά καταστήματα, όπως η Microsoft έκανε το ίδιο μέσω του MS Store πριν από αρκετά χρόνια. Για το λόγο αυτό, η Epic Games προσπάθησε να αναλάβει την αποκλειστικότητα των first party τίτλων και των δύο εταιριών.

Όπως μπορούμε να δούμε στην εικόνα, με διαρροή δεδομένων από την δίκη, η Epic Games έκανε μια προσφορά στη Sony ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, με αντάλλαγμα την πώληση αποκλειστικά μεταξύ 4 και 6 παιχνιδιών από την ιαπωνική εταιρεία. Καθώς οι ειδήσεις συνεχίστηκαν λίγες ώρες μετά η εταιρεία απέρριψε απότομα την προσφορά, καθώς η Epic πλήρωσε περίπου 150 εκατομμύρια για την αποκλειστικότητα του Borderlands 3, γεγονός που έκανε τη Sony να δει αυτήν την προσφορά ως χλευαστική. Για τα αποκλειστικά Xbox, το έγγραφο διασφαλίζει ότι οι συνομιλίες είναι ανοιχτές. Ωστόσο, όπως μπορούμε να δούμε από τα σχόλια που παρέχει η ίδια η Microsoft, η στρατηγική της εταιρείας με το Xbox Game Pass έρχεται σε αντίθεση με αυτήν της Epic Games. Επιπλέον, αναφέρονται ορισμένες περιστασιακές συναντήσεις μεταξύ του Gabe Newell και του Phil Spencer, που σχετίζονται με την προσπάθεια να φέρουν τα παιχνίδια Xbox στο Steam.

Επομένως, παρά την προσπάθεια της Epic Games να αναλάβει τα αποκλειστικά PlayStation και Xbox, φαίνεται ότι η εταιρεία δεν θα έχει επί του παρόντος κανέναν τίτλο Sony και Microsoft αποκλειστικό.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.