Το Xbox Cloud Gaming θα μπορούσε να είναι προαπαιτούμενο για τους ανεξάρτητους προγραμματιστές.

Published on 13 May 2021 at 20:36

Αρκετά ενδιαφέροντα νέα και πληροφορίες εξακολουθούν να εμφανίζονται γύρω από την αμφιλεγόμενη υπόθεση μεταξύ της Epic Games και της Apple, όπου η Microsoft βρίσκεται εκεί ως "μάρτυρας" δίνοντας στην δημοσιότητα ορισμένα έγγραφα. Ένα εμπιστευτικό έγγραφο έχει κυκλοφορήσει που δηλώνει ότι το Xbox Cloud Gaming ενδέχεται να είναι προαπαιτούμενο για τους ανεξάρτητους προγραμματιστές.

Ένα εμπιστευτικό έγγραφο 222 σελίδων που δημιουργήθηκε το 2020 και επαληθεύτηκε από το The Verge, αναφέρει ότι η Microsoft θέλει από τους ανεξάρτητους προγραμματιστές να υποστηρίζουν το Xbox Cloud Gaming για να "δημοσιεύουν" στην πλατφόρμα ,συνεπώς να συνάψει μια συμφωνία αποκλειστικότητας καθώς και να εξασφαλίσει περισσότερο περιεχόμενο για την υπηρεσία της.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω tweet, ένας χρήστης ρωτά εάν οι προγραμματιστές που δεν θα ήθελαν να είναι στο Xbox Cloud Gaming από την στιγμή που πληρώνονται τα ίδια και τίποτα δεν αλλάζει. Σε αυτό, ο ίδιος ο Tom Warren απαντά ότι η Microsoft κάνοντας αυτήν την κίνηση, τα δικαιώματα μετάδοσης των παιχνιδιών θα προκαλούσαν προβλήματα με το EGS εάν στο μέλλον θέλουν να προσφέρουν το ίδιο σε άλλες υπηρεσίες όπως το GeForce Now . Χωρίς αμφιβολία, είναι πολύ περίπλοκα θέματα που η Microsoft θα πρέπει να γνωρίζει πώς να συνεργάζεται με τους προγραμματιστές.

Αυτό που είναι ασφαλές σύμφωνα με το έγγραφο είναι ότι η Microsoft ζητά και απαιτεί από τους προγραμματιστές να προγραμματίσουν τους τίτλους τους για υποστήριξη του  Xbox Cloud Gaming. Να θυμάστε ότι η υπηρεσία cloud δεν υποστηρίζει προς το παρόν άλλα παιχνίδια που δεν βρίσκονται στο Xbox Game Pass, επομένως αυτή η κίνηση, αν και επικίνδυνη, θα επεκτείνει σημαντικά τη βιβλιοθήκη Xbox.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.