Η Tencent αγοράζει ένα μικρό μέρος της Remedy

Published on 19 May 2021 at 22:42

Η Tencent συνεχίζει με τις τεράστιες επενδύσεις της σε πολλές εταιρείες στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών και πιο πρόσφατα τώρα στοιχηματίζουν επίσης στην εταιρία του Alan Wake. Συγκεκριμένα, η Tecent αγόρασε το 3,8% των μετοχών της, αλλά όχι απευθείας από την Remedy, αλλά από μια τρίτη εταιρεία που κατείχε μετοχές της .Η Remedy λέει ότι δεν επηρεάζουν την εταιρεία ή τις δραστηριότητές της.

Η Remedy προσθέτει ότι η Tencent είναι ευπρόσδεκτη ως μέτοχος. Η Tencent τους λέει ότι προσβλέπουν στη συνεργασία και την ευκαιρία να «υποστηρίξουν την Remedy στο μέλλον με τις γνώσεις τους για την επιχείρηση των video games».

Ο Tero Virtala, Διευθύνων Σύμβουλος της Remedy Entertainment, λέει: «Πρόκειται για μια συναλλαγή κεφαλαιαγοράς μεταξύ της Accendo Capital και της Tencent που δεν έχει καμία σχέση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Remedy. Φυσικά, γνωρίζουμε την εκτενή εμπειρία της Tencent στον κλάδο και είμαστε περήφανοι για το ενδιαφέρον της για τη Remedy και είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Tencent ως νέο μέτοχο. "

Ο Αντιπρόεδρος της Tencent Bo Wang λέει: «Η Tencent παρακολουθεί εδώ και πολύ καιρό την ανάπτυξη της Remedy Entertainment και είμαστε σίγουροι για το τι έχει επιτύχει η επαγγελματική ομάδα της Remedy. Η Tencent χαιρετίζει αυτήν την ευκαιρία να γίνει μακροπρόθεσμος μέτοχος της Remedy και ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας στον κλάδο για να υποστηρίξουμε τη Remedy στο μέλλον. "

Εδώ θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα είναι ο στόχος της Tencent σε αυτήν την επένδυση και εάν θα συνεχίσει να συσσωρεύει μετοχές Remedy.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.