Η EA θα ανοίξει νέο στούντιο στο Seattle με επικεφαλής τον πρώην Αντιπρόεδρο της Monolith.

Published on 21 May 2021 at 17:59

Όπως ανακοινώθηκε, η EA θα ανοίξει ένα νέο στούντιο βιντεοπαιχνιδιών. Θα εδρεύει στην περιοχή του Seattle και το καλύτερο είναι ότι θα είναι από την επίβλεψη του πρώην διευθυντή της Monolith Productions Kevin Stephens. Σύμφωνα με την EA, στο νέο στούντιο θα ανατεθεί η δημιουργία ενός παιχνιδιού δράσης-περιπέτειας ανοιχτού κόσμου, ένα είδος που ο Stephens γνωρίζει καλά χάρη στην παρουσία του στην Monolith κατά τη διάρκεια  παραγωγής του Middle-earth: Shadow of Mordor και του Middle-earth: Shadow of War.

Παρόλο που η EA θα ανοίξει ένα νέο στούντιο βιντεοπαιχνιδιών, το όνομα του στούντιο είναι ακόμα κάτι που πρέπει να επιλυθεί μεταξύ του Stephens και του ανώτερου αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή του ομίλου, της Samantha Ryan. Οι δύο θα συνεργαστούν ξανά για πρώτη φορά από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν και οι δύο εργάστηκαν στην Monolith.

Η είδηση ότι η EA θα ανοίξει ένα νέο στούντιο βιντεοπαιχνιδιών και είναι σίγουρα ενδιαφέρων για τα μελλοντικά έργα του εκδότη. Όπως είπαν οι ίδιοι, αυτή η απόφαση επιδιώκει να δώσει περισσότερο βάθος στη δημιουργική ομάδα τους. Σύμφωνα με δηλώσεις της Electronic Arts, ο Stephens είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον εκδότη επειδή είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, οπότε ανυπομονούν να τον υποστηρίξουν καθώς χτίζει την ομάδα του. Ως κάποιος γνωστός για τα ανοιχτά παιχνίδια δράσης-περιπέτειας, υπάρχει πολύ μέλλον για αυτό το έργο.

Το όνομα του στούντιο, το τελικό μέγεθος την ακριβή φύση του τι θα παράγει και αν θα έχει εργαζόμενους εκτός της περιοχής του Seattle παραμένουν άγνωστα. Δεν έχει επίσης ειπωθεί εάν αυτό το νέο στούντιο θα λειτουργήσει με μια καθιερωμένη IP ή θα δημιουργήσει ένα εντελώς νέο. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι δράσης-περιπέτειας ανοιχτού κόσμου της EA ήταν το Star Wars Jedi: Fallen Order του Respawn, το οποίο αποδείχθηκε αρκετά καλό.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.