Ένας Xbox Developer ανταποκρίνεται στην αναφορά ότι το DRM είναι ένα «σοβαρό πρόβλημα» στο Xbox Series X.

Published on 29 May 2021 at 12:41

Το δημοφιλές κανάλι Modern Vintage Gamer ένα βίντεο τις τελευταίες 24 ώρες, το οποίο σίγουρα προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στα κοινωνικά μέσα, εστιάζοντας σε ένα φερόμενο «σοβαρό πρόβλημα» με το DRM στο Xbox Series X. Στο εν λόγω βίντεο εμφανίστηκε ένας προγραμματιστής του Xbox για να ρίξει λίγο φως στα ζητήματα που υπάρχουν.

Στο βίντεο του, ο MVG επισημαίνει ότι το Xbox Series X ειδικότερα έχει ένα "τοποθετημένο βαρέως τύπου DRM μέτρο" που κάνει τη χρήση της κονσόλας εκτός σύνδεσης πιο δύσκολη από ποτέ, εξηγώντας ότι τα παιχνίδια Xbox One και Smart Delivery που βασίζονται σε δίσκους δεν εκτελούνται (μερικές φορές) εάν είστε εκτός σύνδεσης, (συνήθως λόγω αιτήματος κάποιου είδους αρχικής εγκατάστασης ή ενημέρωσης).

Τονίζει επίσης ότι το Xbox Series X, όπως το Xbox Series S και το Xbox One, απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο για να ρυθμίσει την κονσόλα για πρώτη φορά, η οποία θεωρητικά θα καθιστούσε τις αχρησιμοποίητες (νέες) κονσόλες "άχρηστες" όταν το Xbox Live σταματήσει την λειτουργία του στο μακρινό μέλλον.

Στα φόρουμ ResetEra, ένας προγραμματιστής Xbox με το όνομα OscarK απάντησε στο εν λόγω βίντεο. Στην μακρόχρονη απάντησή του ο OscarK δηλώνει ότι αυτό που "κρατάει" από το βίντεο είναι ότι το Xbox πρέπει να βελτιωθεί στα "μηνύματα σφάλματος στην κονσόλα".

"Έχοντας παρακολουθήσει το βίντεο και διαβάζοντας τη συζήτηση εδώ, το βασικό μου συμπέρασμα είναι ότι πρέπει (Xbox) να βελτιώσουμε τα μηνύματα σφάλματος στην κονσόλα. Το πολύ γενικό και ασαφές μήνυμα σφάλματος προσθέτει σαφώς σύγχυση και μπορεί να οδηγήσει σε δυσπιστία στο σύστημα. Υπάρχει πραγματικά μια προσπάθεια εσωτερικά για την ανανέωση των μηνυμάτων σφάλματος που σχετίζονται με την αδειοδότηση και θα διασφαλίσω ότι αυτά τα σχόλια να εισακουστούν (εσωτερικά) για να συνεχίσουν να οδηγούν αυτήν την προσπάθεια. "

Σε μια αρκετά μεγάλη απάντηση, ο OscarK εξήγησε πώς διαφορετικές γενιές παιχνιδιών Xbox απαιτούν διαφορετικές μεθόδους εγκατάστασης. Για παράδειγμα, ένα πρωτότυπο παιχνίδι Xbox πρέπει να είναι διαδικτυακό για την εγκατάσταση των αρχείων που απαιτούνται για την εξομοιωμένη έκδοση. Ίσως πιο ενδιαφέρον, και λιγότερο γνωστό, είναι η διαφορά μεταξύ των φυσικών εκδόσεων των τίτλων Smart Delivery. Όπως περιγράφεται λεπτομερώς από το OscarK, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα ισχύοντα παιχνίδια απαιτούν διαφορετικές διαδικασίες εγκατάστασης.

Οι δίσκοι Smart Delivery ποικίλλουν σε περιεχόμενο για διάφορους λόγους:
- Δίσκοι όπως το Forza Horizon 4 τυπώθηκαν χρόνια πριν από το Sereis X | S. Η επανεκτύπωση δίσκων είναι ακριβή και δεν βοηθά πραγματικά κανέναν, καθώς θα απαιτούσε από τον χρήστη να το ξαναγοράσει ούτως ή άλλως.
- Δίσκοι όπως το FIFA 21 τυπώθηκαν με ένα μέρος της έκδοσης X | S, καθώς αυτή η έκδοση απλά δεν ήταν έτοιμη τη στιγμή που πιέστηκαν οι δίσκοι.
- Οι δίσκοι ενδέχεται να μην μπορούν να περιέχουν και τις δύο εκδόσεις του παιχνιδιού για λόγους χώρου. Ποιες εκδόσεις είναι πιεσμένες εξαρτάται από τον προγραμματιστή, αλλά θα περίμενα ότι θα ευθυγραμμιστεί γενικά με όποια ήταν η κύρια έκδοση που αναπτύχθηκε. Προς το παρόν, οι τίτλοι cross-gen στοχεύουν κυρίως στο Xbox One, αλλά αυτό θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Στο βίντεο του MVG, επισημαίνει επίσης ότι παρόλο που το σύστημά σας ως κονσόλα «Home» διορθώνει πολλά ζητήματα, εξακολουθεί όμως να είχε πρόβλημα με παιχνίδια όπως το Ori και το Will of the Wisps για εκτέλεση εκτός σύνδεσης. Ο λόγος, όπως εξηγεί το OscarK, είναι η "μία σύνδεση που απαιτείται για συμβατότητα" που σημαίνει ότι το παιχνίδι έπρεπε να παιχτεί στο διαδίκτυο μία φορά. Εξηγεί τη διαδικασία αλλά από απλούς όρους, είναι ένα βήμα εγγραφής (registration).

Παρά τις εξηγήσεις, αναγνώρισε ότι το Xbox πρέπει να βρει έναν καλύτερο τρόπο στην επικοινωνία αυτών των διαδικασιών. Σε ένα τελικό σχόλιο, ο OscarK πρόσθεσε, "η αδειοδότηση είναι ένας πολύπλοκος τομέας ειδικά με δίσκους και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και μπορούμε να κάνουμε καλύτερη ενημέρωση του χρήστη. Θα το μεταφέρω στην ομάδα και θα διασφαλίσω ότι θα το εσωτερικεύσουμε".

Παρόμοια ζητήματα υπήρξαν από ημερών του Xbox One. Είναι τα απομεινάρια της αρχιτεκτονικής στην κονσόλα, η οποία αρχικά προοριζόταν να είναι μια πάντα διαδικτυακή συσκευή. Τούτου λεχθέντος, το γεγονός ότι το Xbox αναγνωρίζει αυτά τα ζητήματα και έχει αποδεχτεί ότι πρέπει να βελτιώσουν τα μηνύματα λάθους τους είναι ένα εξαιρετικό βήμα.

[πηγή youtu.be,resetera.com]


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.