Η Electronic Arts αγόρασε την Playdemic πρώην studio της Warner Bros Games

Published on 24 June 2021 at 14:39

Οι φήμες ήταν σωστές και μετά από μια αλλαγή στην αναδιάρθρωση της AT&T και του τμήματος των video games της, είχαμε την πρώτη πώληση ενός από τα στούντιο τους. Η EA μόλις απέκτησε το Playdemic για 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά! Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτό είναι υπεύθυνο για το Golf Clash είναι ένα στούντιο για παιχνίδια για κινητά.

Η AT&T είχε στη διάθεσή της μια ομάδα από πολλά στούντιο της Warner Bros Games αλλά η εταιρεία δεν είναι σε καλή οικονομική κατάσταση, έτσι εμφανίστηκαν φήμες ότι προσπαθούσε να πουλήσει την ομάδα. Όλα αυτά εντάθηκαν μετά από μια αναδιάρθρωση που είχε ως αποτέλεσμα τη διαίρεση ολόκληρης της δομής - οι εταιρείες συνήθως το κάνουν αυτό για να διευκολύνουν τις πωλήσεις και αυτό ακριβώς συνέβη .
Ενώ η Microsoft, για παράδειγμα, αγόρασε την Bethesda για 7,5 δισεκατομμύρια στο ακέραιο, φαίνεται ότι η AT&T πουλάει τα στούντιο της με χρέος, τουλάχιστον η εξαγορά της Playdemic από την EA το υποστηρίζει αυτό.

Με άλλες φήμες, σύμφωνα με τον Jeff Grubb, η Microsoft διαπραγματεύεται την αγορά των Rocksteady Games (υπεύθυνη για το Batman saga και του μελλοντικού τίτλου Suicide Squad) και των NetherRealm Studios (δημιουργός και ιδιοκτήτης όλων των δικαιωμάτων του μυθικού Mortal Kombat). 

Προς το παρόν ας ελπίσουμε ότι αν αυτά τα στούντιο πωληθούν να πέσουν επίσης σε καλά χέρια.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.