Ο Phil Spencer διευκρινίζει ότι δεν θέλει να ακολουθήσει τη στρατηγική της Sony όσον αφορά παιχνίδια υψηλού προϋπολογισμού.

Published on 16 August 2021 at 13:30

Τα τελευταία χρόνια, η Sony γνώρισε μεγάλη επιτυχία χάρη στην επένδυση/επέκταση των στούντιο της αλλά και στην παραγωγή τίτλων υψηλού προϋπολογισμού, όπως το The Last of Us Part 2 ή το Spider-Man. Με την άφιξη του Phil Spencer ως επικεφαλής του τμήματος Xbox, η Microsoft έχει επενδύσει πολλούς πόρους στην απόκτηση νέων στούντιο, όπως την Bethesda, inXile, Double Fine ή Obsidian, με στόχο την αύξηση της παραγωγής τίτλων.

Παρά την αύξηση αυτή των επενδύσεων σε στούντιο, σε συνέντευξη που έγινε από το γνωστό site Gamesradar ο Phil Spencer διευκρινίζει ότι δεν θέλει να ακολουθήσει τη στρατηγική της Sony όσον αφορά την παραγωγή τίτλων υψηλού προϋπολογισμού.

Ο ίδιος έχει εκφράσει τη σημασία του Xbox να χαράξει το δικό του δρόμο χωρίς να θέλει να αντιγράψει ανταγωνιστές, καθώς αυτό θα περιόριζε τη δική του δημιουργικότητα:

"Η στρατηγική μας δεν είναι απλά να προσπαθήσουμε να είμαστε απλά διαφορετικοί. Μερικές φορές με ρωτούν, "πού είναι η δική σου εκδοχή από αυτό ή από το άλλο παιχνίδι;". Είμαι σε αυτόν τον κλάδο για μεγάλο χρονικό διάστημα, τρέφω μεγάλο σεβασμό για τους δημιουργούς σε όλες τις πλατφόρμες και γνωρίζω πολλούς από αυτούς. Αλλά είναι καλό να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν στις άλλες πλατφόρμες.

Δεν είμαστε σε αυτή τη δουλειά μόνο για να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια πράσινη έκδοση της μπλε ή της κόκκινης πλατφόρμας . Αυτό δεν είναι το παράδειγμα δημιουργικότητας που θέλω να δω στη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδών."

Σίγουρα μερικές δηλώσεις δείχνουν την προσέγγιση του Phil Spencer ως επικεφαλής του τμήματος Xbox. Το στέλεχος προσπαθεί επί του παρόντος να επεκτείνει το Xbox Game Pass σε όσο το δυνατόν περισσότερες πλατφόρμες.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.