Η Microsoft και η Take-Two ίσως εργάζονται σε μια τεράστια συμφωνία όπως αναφέρουν οι φήμες.

Published on 6 September 2021 at 17:40

Οι τελευταίες φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με τις αγορές και τις προσφορές της Microsoft είναι πιο δυνατές από ποτέ επειδή περιλαμβάνουν την Take-Two Interactive  ιδιοκτήτη των 2K Games και Rockstar Games μεταξύ άλλων και ως εκ τούτου μητέρα των έπους όπως το Grand Theft Auto, BioShock, Borderlands και Red Dead Redemption. Για λίγες ημέρες, αρκετές πηγές αναφέρουν ότι η Microsoft και η Take-Two θα μπορούσαν να έχουν μια τεράστια συμφωνία στα χέρια τους, η οποία θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει σε αγορά και πώλησης. Ακόμη και ο Jez Corden, αρχισυντάκτης του Windows Central, έχει σχολιάσει τις φήμες στο podcast του.

"Αρκετοί μήνες πριν άκουσα, από τα αυτιά μερικών αξιόπιστων πηγών της βιομηχανίας, ότι το επόμενο μεγάλο στούντιο ή μεγάλος διανομέας που θα αποκτηθεί θα ήταν η Take-Two. Αλλά αυτό ήταν πριν πολύ καιρό. Αν και, ταυτόχρονα, ένας διανομέας όπως η Take-Two θα χρειαζόταν πολύ χρόνο για να αποκτήθει. Δεν ξέρω, δεν έχω αποδείξεις για να το υποστηρίξω."

Αν και η οικονομική πτυχή μπορεί να είναι μία από τις πτυχές που μπορούν να αντιστρέψουν την πώληση, στην πραγματικότητα όμως είναι η λιγότερο σημαντική. Η Take-Two Interactive αξίζει "μόνο" 18 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερδιπλάσιο από αυτό που κόστισε η Zenimax. Ένα εξωφρενικό ποσό, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι η Microsoft ενδιαφερόταν να αγοράσει το Tik-Tok, αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η τιμή του Take-Two ωχριά μπροστά σε αυτό.

Περισσότερες δυσκολίες παρουσιάζουν τη μοίρα των IPs της Take-Two Interactive. Όπως σχολιάζει ο Corden στο podcast, η Microsoft θα μπορούσε να κατέχει το GTA, το οποίο θα ήταν τρελό τόσο γραφειοκρατικά όσο και στο επίπεδο της αποδοχής των επενδυτών. Έτσι η συμφωνία, από νομική άποψη, θα παρουσίαζε περισσότερες δυσκολίες από την αντίστοιχη της Bethesda


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.