Ίσως έχουμε κάποια ανανέωση για το Xbox Series S το 2022, και το 2023 για Xbox Series X με χρήση των νέων API 6nm της AMD.

Published on 8 September 2021 at 21:09

Η Microsoft ενδέχεται να σχεδιάζει να ανανεώσει την κονσόλα Xbox Series S νωρίτερα από το Xbox Series X με τις νέες API 6nm της AMD, ισχυρίζεται o Moore's Law is Dead (επίσης και ο MaDz Gaming). Ο leaker έχει δημοσιεύσει μια σειρά από νέες πληροφορίες σχετικά με κονσόλες επόμενης γενιάς από τη Sony και τη Microsoft, στις οποίες συζητά τι έχει μάθει και τι πιστεύει ότι θα είναι οι στρατηγικές που υιοθετούνται και από τους δύο κατασκευαστές κονσολών για την ανανεωμένη γενιά τους.

Σύμφωνα με το MLID, η Microsoft φαίνεται να ετοιμάζει πρώτα την ανανέωση ξεκινώντας από την κονσόλα Xbox Series S. Αυτό γίνεται για την αντιμετώπιση του PlayStation 5 Slim, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει γύρω στα τέλη του 2022. Η νέα κονσόλα Xbox Series S λέγεται ότι είναι μια παραλλαγή με υψηλότερες προδιαγραφές της υπάρχουσας κονσόλας .

Ο λόγος για να βγάλουν τη νέα κονσόλα Xbox Series S τόσο νωρίς είναι ότι η Microsoft βλέπει υψηλότερο ρυθμό σύνδεσης στο Xbox Game Pass της στο Xbox Series S σε σύγκριση με το Xbox Series X. Δεδομένου ότι η εταιρεία, σύμφωνα με ισχυρισμούς, λειτουργεί το εμπορικό σήμα Xbox ως SaaS (Software as a Service) το οποίο βασίζεται εξ ολοκλήρου στις πωλήσεις του, θέλουν περισσότερους καταναλωτές να έρθουν Game Pass και για να γίνει αυτό θέλει να κυκλοφορήσει ένα νέο και καλύτερο Xbox Series S, το οποίο όχι μόνο θα δώσει στους νέους χρήστες κίνητρο για αναβάθμιση, αλλά θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών στο υπάρχον Xbox Series S σε περίπου 189$- 249$ που θα οδηγήσουν περισσότερους χρήστες προς την πλατφόρμα Xbox, ακόμα και αν τη χρησιμοποιούν ως δευτερεύουσα κονσόλα.

 

Η φήμη αναφέρει ότι το νέο Microsoft Xbox Series S στοχεύει σε ένα σημείο τιμής κάτω από 350$ για να χτυπήσει το Sony PlayStation 5. Η νέα κονσόλα θα μπορούσε να πάρει μια ωραία ώθηση σε προδιαγραφές από την 6nm AMD APU που θα μπορούσε να ξεκλειδώσει  πλήρη την GPU 24 CU RDNA 2. Ο λόγος που αναφέρθηκε για την απενεργοποίηση των πυρήνων είναι λόγω των πρώιμων αποδόσεων 7nm, αλλά τώρα που τα 7nm είναι ώριμα και τα 6nm είναι λίγο πολύ μια βελτιστοποιημένη έκδοση 7nm, θα μπορούσαμε να δούμε την AMD να στέλνει πολύ πιο γρήγορα σχέδια APU που ξεκλειδώνονται και θα διαθέτουν υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού.

Το υπάρχον Xbox Series S έρχεται με 4 TFLOPs υπολογιστικής ισχύος, οπότε μια ανανέωση 6nm μπορεί να τελειώσει με τουλάχιστον >5 TFLOPs υπολογιστικής ισχύος. Με λιγότερο από 350$  θα είναι μια εξαιρετική επιλογή κονσόλας παιχνιδιών και θα δώσει στο  PlayStation 5 Slim δύσκολες στιγμές . Το Xbox Series X θα λάβει μια παρόμοια ανανέωση 6nm που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2023 αν και δεν αναφέρεται καμία λέξη σχετικά με τις προδιαγραφές ή την τιμή για την ναυαρχίδα της Microsoft.

update 1


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.