1 έτος Xbox + Bethesda: Πρώτη επέτειος μιας ιστορικής συμφωνίας.

Published on 21 September 2021 at 22:05

Σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, εορτάζεται η πρώτη επέτειος από την ανακοίνωση της Microsoft για την απόκτηση της  Bethesda. Μια είδηση βόμβα που κανείς δεν περίμενε, κανείς δεν είδε να έρχεται, αλλά αυτό συγκλόνισε τα θεμέλια της βιομηχανίας. 

. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μιλάμε για μια ιστορική ένωση. Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης, με μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα και σημαντικά IPs στον κλάδο, εντάχθηκε στην ομάδα του Xbox. Τίτλοι όπως το Doom, το Fallout ή το Wolfenstein αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της κονσόλας και της οικογένειας της Microsoft. Και σήμερα, στην πρώτη επέτειο, θέλουμε να θυμηθούμε πώς ήταν αυτός ο δρόμος.

Όπως είπαμε στην αρχή αυτού του άρθρου, σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ανακοίνωση της εξαγοράς. Αντίθετα, όσο γρηγορά ανακοινώθηκε η αγορά η επίσημη αγορά επιβεβαιώθηκε μήνες αργότερα. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2021 η αγορά επισημοποιούνταν από τις αρμόδιες αρχές. Η 6η Μαρτίου ήταν η ημέρα κατά την οποία οριστικοποιήθηκε μια ιστορική συμφωνία. Όλα αυτά ξεκίνησαν στις 21 Σεπτεμβρίου 2020 στις 1500  μια ώρα στην οποία εκείνοι του   μας έχουν συνηθίσει να ρίχνουμε ορισμένες βόμβες με μορφή επίσημης δήλωσης στο Xbox Wire. Από την κυκλοφορία του Xbox Series S μέχρι την απόκτηση της Bethesda.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ποτάμια μελανιού άρχισαν να ρέουν πάνω από τη συμφωνία. Υπήρχαν εκείνοι που μιλούσαν για μονοπώλιο, για απιστία εκ μέρους της Bethesda για την ένταξή της στο δρόμο της με τη Microsoft. Αλλά ειδικότερα, η συζήτηση ήταν σχετικά με την αποκλειστικότητα ή όχι των μελλοντικών παιχνιδιών τους. Μια συζήτηση που τροφοδοτήθηκε από τη σιωπή του Phil Spencer, του  Aaron Greenberg, του Peter Hines και άλλων στελεχών και των δύο εταιρειών, οι οποίοι με τη σιωπή και την ασάφεια τους δεν κατέστησαν σαφές τι θα συνέβαινε με τα νέα έργα των διαφόρων στούντιο της Bethesda.

Το μόνο πράγμα που ήταν σαφές είναι ότι όπως και με άλλες εξαγορές, η Microsoft θα σεβόταν τις υπάρχουσες συμφωνίες πριν από την αγορά. Δηλαδή, παιχνίδια όπως το Deathloop ή το Ghostwire θα εξακολουθούσε να είναι προσωρινές αποκλειστικότητες του PS5 τον άμεσο ανταγωνιστή του Xbox Series. Αλλά τι γίνεται με τα παιχνίδια που έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως το Starfield ή το The Elder Scrolls VI; Πολλά ειπώθηκαν τότε σχετικά με αυτό το θέμα. Αν η αποκλειστικότητα θα είναι προσωρινή, ολική, ταυτόχρονη κυκλοφορία σε όλες τις πλατφόρμες.

Εν τω μεταξύ, η Bethesda ανακοίνωσε νέα μελλοντικά έργα, όπως το Indiana Jones που αναπτύσσετε από την machinegames και χρηματοδοτείτε από τον Todd Howard, το οποίο αύξησε περαιτέρω τη συζήτηση.

Η ώρα της E3 2021 έφτασε. Η έκθεση επέστρεψε μετά από ένα χρόνο διακοπής λόγω COVID-19 και το έκανε με ένα συνέδριο που ήταν ήδη μια δήλωση προθέσεων: Xbox + Bethesda Game Showcase. Η Microsoft είχε αποφασίσει να ονομάσει το event της με το όνομα και των δύο εταιρειών, το οποίο προοιωνίστηκε ένα καλό show  και ίσως μια λύση στη συζήτηση για το μέλλον των παιχνιδιών. Και οι άνθρωποι στο Redmond δεν απογοήτευσαν.

Όχι μόνο έδωσαν την πρώτη ανακοίνωση για το Starfield, το οποίο έδειξε τις πρώτες επίσημες εικόνες του στο παιχνίδι, αλλά επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι θα είναι αποκλειστικό για το οικοσύστημα xbox (κονσόλες, pc και κινητά με xCloud). Μια δήλωση και αυτό διευθέτησε το θέμα αμέσως. Επίσης, δεν το είπαν απλά με ένα μικρό στόμα ή μια μικρή πινακίδα. Αντίθετα σε κοινή θέα με πολύ μεγάλη και ζωντανή φωνή η Sarah Bond το επιβεβαίωσε .

 Αλλά δεν ήταν ο μόνος άσσος στο μανίκι του που μας είχε έτοιμους. Και όχι, δεν μιλάμε για το Halo Infinite η το Forza Horizon 5

Ο Phil Spencer ήρθε στο προσκήνιο για να αποχαιρετήσει την παράσταση με ένα πλήρες "κάτι ακόμα". Και αυτό  ήταν το Redfall, ένα νέο IP που αναπτύσσετε από την Arkane Austin, έναν άλλο στούντιο από της Bethesda. Και όπως φάνηκε στο τέλος του τρέιλερ, επίσης "Xbox exclusive". Μια άμεση απάντηση σε εκείνους που εξακολουθούσαν να πιστεύουν ότι τα παιχνίδια της Bethesda θα βγουν σε άλλες πλατφόρμες. Ένα τέλειο κλείσιμο του event με μια δήλωση προθέσεων και μια υπόσχεση: τώρα αρχίζει το πραγματικό καλό.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.