Η Tencent είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Bloober Team

Published on 10 October 2021 at 19:17

Η εταιρεία με έδρα το Shehnzen έχει υψηλότερα έσοδα από την Ubisoft, την Activision Blizzard, την EA  και την Take-Two μαζί! Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει πολλά δυτικά στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των Riot Games, Funcom και Grinding Gear Games, ενώ διαθέτει επίσης μειοψηφικά πακέτα, όπως στην Epic Games (40%), Fatsharka (36%), Dontnod Entertainment (23%), Activision Blizzard, Ubisoft and Paradox Entertainment (5% έκαστος).

Τον Ιούλιο, ενημερώσαμε ότι οι Κινέζοι έκλεισαν την εξαγορά του βρετανικού ομίλου Sumo ο οποίος περιλαμβάνει το Pixel Ant από την Wrocław. Ένα μήνα αργότερα, το Γραφείο Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών έλαβε αίτηση για την απόκτηση της 1C Entertainment (ιδιοκτήτρια των Cenega, Muve και QLOC). Σήμερα, ωστόσο, μάθαμε ότι η Tencent έχει γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Ομάδας Bloober. Η Century Limited, θυγατρική των Κινέζων, απέκτησε 3,88 εκατομμύρια σε μετοχές της εταιρείας από την Κρακοβία από την Rockbridge TFI, δηλαδή περίπου το 22% του συνόλου των μετοχών της. Η Tencent δαπάνησε περίπου 77,6 εκατομμύρια PLN για την αγορά αυτή .

"Μας τιμά το ενδιαφέρον της Tencent και είμαστε στην ευχάριστη θέση να τον καλωσορίσουμε ως νέο μας μέτοχο. Πρόκειται για συναλλαγή κεφαλαιαγοράς μεταξύ Rockbridge και Tencent και ως εκ τούτου δεν σχετίζεται με τις συνεχιζόμενες εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας μας. Εκτιμούμε τη μεγάλη γνώση στον κλάδο και ολόκληρο το οικοσύστημα που έχει ο νέος μας επενδυτής.

Η Bloober Team εφαρμόζει επί του παρόντος δύο "επίδοξους ΑΑΑ" - τους καρπούς της συνεργασίας με την Konami και την Take-Two . Πολύ πρόσφατα, η εταιρεία έδειξε επίσης το πρώτο teaser ενός μυστηριώδους έργου που σχετίζεται με το εμπορικό σήμα Layers of Fear .


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.