Υπήρχαν φωνές μέσα στην Ms που ήταν πρόθυμες να βυθίσουν το Xbox

Published on 13 October 2021 at 13:44

Η αρχή του Team Xbox δεν ήταν τόσο γλυκιά όσο  γνωρίζουμε σήμερα. Η μάρκα είναι στα καλύτερά της και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας των Windows ενσωματωμένη στις δύο τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος.

Ωστόσο, η δημιουργία του προϊόντος ήταν κάπως πιο χαοτική και προβληματική. Ήταν απαραίτητο να πείσουμε όχι μόνο τους παίκτες, αλλά και τους επενδυτές και τις βασικές προσωπικότητες της Microsoft εκείνη την εποχή. Και φυσικά πολλά από αυτά δεν επρόκειτο να ήταν εύκολα.

Υπήρχαν φωνές που ήταν πρόθυμες να βυθίσουν το εμπορικό σήμα του Xbox μέσα στην Microsoft
Έτσι λέει ο Seamus Blackey, ο οποίος ήταν ένας από τους πατέρες της πρώτης κονσόλας της Microsoft, του Original Xbox. Γνωρίζουμε ήδη την ιστορία στην πραγματικότητα, δεν ήταν λίγες οι φωνές που αντιτάχθηκαν στην ανάπτυξη του μηχανήματος. Μεταξύ των φωνών ήταν ο Don Mattrick, ο οποίος ειρωνικά χρόνια αργότερα θα συνέχισε να ηγείται του τμήματος μέχρι που σχεδόν βυθίστηκε (τι περίεργο).

Αλλά ο Mattrick δεν ήταν ο μόνος, υπήρχαν φωνές που υπάρχουν ακόμα σήμερα στη Microsoft και που αυτή τη στιγμή βγαίνουν εκεί για να δηλώσουν την αγάπη τους για τη μάρκα. Ο Seamus τους θυμάται, αν και δεν δίνει ονόματα. Ωστόσο, δηλώνει ότι τους αγαπά ακόμα, ναι.

Σύντομα θα συμπληρωθούν τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του Xbox. Κοιτάζοντας πίσω σε αυτό που δημιουργήσαμε, είναι αστείο για μένα και λίγο λυπηρό, με την προοπτική να γίνω μεγαλύτερος, να βλέπω μερικούς από τους ανθρώπους που αρχικά μπήκαν στο δρόμο της, τώρα την επαινούν. Παρόλα αυτά, σας αγαπώ όλους.

Τα λόγια του Blackey δεν πρέπει επίσης να αποτελούν έκπληξη, συνήθως συμβαίνει με κάθε λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος, υπάρχουν πάντα ασυμβίβαστες φωνές, κάτι που δεν σημαίνει ότι μισούν το ίδιο το προϊόν.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.