20 χρόνια αργότερα ο δημιουργός του Xbox απολογείται στην AMD για τη μετάβαση στην Intel την τελευταία στιγμή .

Published on 14 October 2021 at 12:42

Το αρχικό Xbox τον επόμενο μήνα γιορτάζει τα 20 χρόνια απο την κυκλοφορία του και για τον εορτασμό της επερχόμενης επετείου, ο σχεδιαστής της κονσόλας ζήτησε συγγνώμη από τους μηχανικούς της AMD και τον διευθύνοντα σύμβουλό της για την απόφαση της Microsoft την τελευταία στιγμή να αποσύρει την AMD για την αντίπαλη Intel.

Ο Seamus Blackley ζήτησε συγγνώμη στο Twitter από τους μηχανικούς της AMD που συνεργάστηκαν με τη Microsoft για τη δημιουργία των πρωτότυπων κόνσολών Xbox που χρησιμοποίησε η εταιρεία πριν από την κυκλοφορία του OG Xbox τον Νοέμβριο του 2001. Στη Διευθύνουσα Σύμβουλο της AMD Lisa Su ο Blackley είπε, "Ζητώ έλεος".

"Στεκόμουν εκεί στη σκηνή για την ανακοίνωση, με τον [Bill Gates], και εκεί ήταν ακριβώς εκεί, στην πρώτη σειρά, δείχνοντας λυπημένοι", είπε για τους μηχανικούς της AMD που ήταν στο χώρο. "Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Είχαν βοηθήσει τόσο πολύ με τα πρωτότυπα. Πρωτότυπα που κυριολεκτικά έτρεχαν τα demo της ανακοίνωσης κυκλοφορίας σε AMD HARDWARE."  Επίσης πρόσθεσε "I felt like such an ass,"  

Η Microsoft απέσυρε την AMD υπέρ της Intel λόγω "καθαρής πολιτικής", ανέφερε ο Μπλάκλεϊ σε ένα άλλο tweet.

Η AMD μπορεί να έχασε την παροχή των τσιπ για το αρχικό Xbox, αλλά τα τσιπ AMD χρησιμοποιούνται τόσο για το Xbox Series X|S όσο και για το PlayStation 5 αυτές τις μέρες. 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.