Το Xbox Series X|S πουλάει 4 φορές ταχύτερα από το Xbox One στην Ιαπωνία

Published on 14 October 2021 at 16:57

Εδώ και αρκετά χρόνια, ο Phil Spencer καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να προσελκύσει την ιαπωνική αγορά. Εκτός από τις προνομιακές σχέσεις με ορισμένους προγραμματιστές και εκδότες, το αφεντικό της αμερικανικής εταιρείας ελπίζει να βελτιώσει την εικόνα των κονσολών της στη χερσόνησο. Για αυτό, το Xbox εμφανίστηκε στο Tokyo Game Show, επωφελείται από τοπικές διαφημίσεις και δεν διστάζει να επιδείξει κάποιες φιλοδοξίες για την Ιαπωνία. Μέχρι στιγμής φαίνεται να αποδίδει καλά από τότε που το Xbox Series X|S ξεπέρασε το όριο των 100.000 πωλήσεων στην περιοχή!

Ως εκ τούτου, 100.000 μηχανές νέας γενιάς έχουν βρει αγοραστές στην Ιαπωνία. Τα στοιχεία της Famitsu είναι αυτά που καθιστούν δυνατή την απόκτηση αυτών των πληροφοριών, ενώ το Xbox Series X και το S υπερέβησαν τις 99.000 κονσόλες που πωλήθηκαν στις 3 Οκτωβρίου. Ένα συμβολικό ορόσημο, το οποίο ωστόσο μαρτυρά μια έλξη των Ιαπώνων για κονσόλες Microsoft πολύ πιο σημαντική από εκείνη του Xbox One στην εποχή του.

Η προηγούμενη οικιακή κονσόλα της μάρκας χρειάστηκε πράγματι περισσότερα από 4 χρόνια για να φτάσει τις 100.000 κονσόλες. Μια γραμμή στην οποία το Xbox Series κατάφερε να φτάσει σε λιγότερο από ένα χρόνο μάρκετινγκ, τέσσερις φορές πιο γρήγορα.
Αναλυτικά, στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος πουλάει σχεδόν δύο Xbox Series X για ένα Xbox Series S. Η πιο ισχυρή οικιακή κονσόλα έχει ελκύσει 63.757 αγοραστές όταν το Series S έχει 35.387 πωλήσεις. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021, η τάση αυτή αντιστράφηκε με 2.763 Series S που πωλήθηκαν έναντι 1.372 Series X. 


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.