Η Microsoft αντιμετώπισε με επιτυχία τεράστια cyberattack.

Published on 15 October 2021 at 20:45

Οι κυβερνοεπιθέσεις γίνονται φυσιολογικές και δεν περνάει μέρα χωρίς να ακούγεται μια προσπάθεια για να χακάρουνε ιστότοπους διαφορετικών οργανισμών ή ακόμη και ολόκληρων server network. Η Microsoft έχει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα και φαίνεται ότι δεν πρόκειται να την γλυτώσει από αυτήν την κατάσταση.

Το Microsoft Azure δέχτηκε μια από τις πιο ισχυρές κυβερνοεπιθέσεις που έχουν υποστεί και σε μια δήλωση στο The Verge επιβεβαίωσαν ότι αυτή η προσπάθεια εξαλείφθηκε εντελώς. Ο τεράστιος όγκος δεδομένων μεγέθους 2,4 tbps που στάλθηκαν από τους Servers σε ένα από τους clients της φαινόταν να προέρχεται από περίπου 70.000 πηγές που βρίσκονται μεταξύ Ασίας και Αμερικής. Η διάρκεια της επίθεσης DDoS ήταν μόνο 10 λεπτά, αλλά χάρη στην αμυντική ικανότητα ενάντια σε αυτό το είδος επιθέσεων του δικτύου Azure, δεν επηρεάστηκε καμία στιγμή η υπηρεσία. Παρακάτω είναι οι δηλώσεις  από τη Microsoft αναφερόμενες σε αυτήν την κατάσταση:

Η εισβολή, η οποία προήλθε από περίπου 70.000 πηγές στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Βιετνάμ και την Ταϊβάν, μεταξύ άλλων χωρών διήρκεσε μόνο 10 λεπτά. Χρειάστηκε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να φτάσει σε ύψη 2,4 Tbps, 0,55 Tbps και 1,7 Tbps.

Ωστόσο, η πλατφόρμα προστασίας DDoS του Azure, που βασίζεται σε κατανεμημένους αγωγούς ανίχνευσης και μετριασμού DDoS που μπορεί να απορροφήσει δεκάδες terabits επιθέσεων DDoS.

Οι επιθέσεις αυτού του μεγέθους καταδεικνύουν την ικανότητα των κακών παραγόντων να σπέρνουν τον όλεθρο πλημμυρίζοντας στόχους με τεράστιους όγκους κυκλοφορίας. 

Το Microsoft Azure είναι υπεύθυνο για την παροχή του παιχνιδιού στο cloud
Στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών, το δίκτυο Azure είναι πιο σημαντικό από ό, τι νομίζουμε, καθώς χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε το απίστευτο Χcloud που παρέχεται με το Xbox Game Pass Ultimate. Χαιρόμαστε που η Microsoft δεν επηρεάζεται από αυτές τις επιθέσεις.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.