Ανακοινώθηκε στρατηγική συμμαχία μεταξύ της Microsoft και της Sega για την επόμενη γενιά

Published on 1 November 2021 at 09:15

Μετά από πολλές φήμες, εικασίες και ούτω καθεξής, ανακοινώθηκε μια στρατηγική συμμαχία μεταξύ της Microsoft και της Sega για τη νέα γενιά. Σε ένα δελτίο τύπου, η Sega επιβεβαίωσε ότι η συνεργασία θα επιτρέψει και στις δύο εταιρείες να ξεκινήσουν την εξερεύνηση της ανάπτυξης παιχνιδιών χρησιμοποιώντας την υποδομή cloud του Microsoft Azure. Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει επίσης στην ανάπτυξη του προαναγγελθέντος «Super Game» της Sega.

Πολλές φορές έχει ειπωθεί ότι η Microsoft θα αγόραζε τη Sega. Αφού η Bethesda (Zenimax Media) άρχισε να είναι μέρος των Xbox Game Studios, θεωρήθηκε πιθανό. Αυτό που ανακοινώνεται τώρα δεν είναι εξαγορά, αλλά μια πολύ ενδιαφέρουσα συμμαχία για την οποία θα πρέπει να μάθουμε περισσότερα στο μέλλον.
Η SEGA είναι ένα σύμβολο στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών και σύμφωνα με τη Sarah Bond (εταιρική αντιπρόεδρος της Microsoft), υπήρξε βασικός συνεργάτης της Microsoft όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η νέα στρατηγική συμμαχία μεταξύ της Microsoft και της Sega θα σημαίνει συνεργασία καθώς εξερευνούν νέους τρόπους για να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες gaming για το μέλλον χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες cloud της Microsoft. Το «Super Game» της Sega εστιάζει σε μερικούς βασικούς πυλώνες όπως το «Global», «Online», «Community» και «IP Utilization», σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

«Με το ενδεχόμενο μιας στρατηγικής συνεργασίας με τη Microsoft, επιδιώκουμε να προωθήσουμε περαιτέρω την ανάπτυξη των παιχνιδιών μας, ώστε οι θαυμαστές σε όλο τον κόσμο να μπορούν να απολαμβάνουν τους τίτλους μας· από αυτή την άποψη, σκοπεύουμε να οικοδομήσουμε μια συμμαχία που θα χρησιμοποιεί τόσο τις ισχυρές δυνατότητες ανάπτυξης παιχνιδιών της SEGA όσο και της Microsoft σε περιβάλλον τεχνολογίας αιχμής και ανάπτυξης».

Αν και αυτή η στρατηγική συμμαχία μεταξύ της Microsoft και της Sega βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, η Sega σχεδιάζει να τη χρησιμοποιήσει για να εξερευνήσει μελλοντικές συνεργασίες. Λίγα άλλα είναι γνωστά αυτή τη στιγμή, αλλά όποια κι αν είναι αυτά τα παιχνίδια, οι παίκτες Xbox Series X και Xbox Series S μπορεί να ανυπομονούν να τα παίξουν, δεδομένης της συμμετοχής της Microsoft στη δημιουργία αυτού του περιβάλλοντος ανάπτυξης παιχνιδιών.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.