Οι μετοχές της SEGA αυξήθηκαν μετά τη συμφωνία με την Microsoft

Published on 2 November 2021 at 08:11

Σήμερα το πρωί ξυπνήσαμε με μια πολυαναμενόμενη είδηση: τη στρατηγική συμφωνία μεταξύ SEGA και Microsoft. Και οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν παιχνίδια εστιασμένα στο cloud, στα οποία στοιχεία όπως το online, η community ή IP θα είναι τα κλειδιά. Με αυτή τη συμμαχία, η SEGA θα μπορεί να επωφεληθεί από την υποδομή της Microsoft για την ανάπτυξη παιχνιδιών και σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δημοσίευσε η εταιρεία να τα φέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες. Από την πλευρά της, είναι πιθανό η Microsoft να θέλει να έχει την αποκλειστική ανάπτυξη ορισμένων IP για το οικοσύστημά της, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο στο cloud, τις κονσόλες και το Xbox Game Pass.

Τα αποτελέσματα της συμφωνίας δεν άργησαν να εκδηλωθούν. Σήμερα το πρωί, οι μετοχές της SEGA σημειώνουν άνοδο 5,76% στο χρηματιστήριο, λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του δελτίου τύπου. Κάτι λογικό, λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η συμφωνία απέναντι στις επενδύσεις. Η SEGA θα αρχίσει να απολαμβάνει την υποδομή της Microsoft για την ανάπτυξη παιχνιδιών, η οποία μεταφράζεται σε φιλοδοξία και επέκταση στο χρηματιστήριο. Κάτι που πάντα προσελκύει επενδύσεις. Από την άλλη, ο συνεργάτης της δεν είναι άλλος από τη Microsoft, η οποία είναι ήδη η καλύτερη εταιρεία στο χρηματιστήριο μετά την πτώση της Apple.

Αν και αυτή η συμφωνία δεν μεταφράζεται σε αγορά SEGA από τη Microsoft, για τον δημοσιογράφο Brad Sams αυτό το βήμα συνήθως προηγείται, σε πολλές περιπτώσεις, μιας συνολικής αγοράς.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.