Η Sega ίσως δαπανήσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια για το Super Game initiative

Published on 8 November 2021 at 06:51

Η Sega έχει δηλώσει ότι θα μελετήσει τη δυνατότητα επένδυσης περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το Super Game με άλλα λόγια τη δυνατότητα επένδυσης στην ικανότητα ανάπτυξης παιχνιδιών τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής εξαγοράς άλλων εταιρειών παιχνιδιών. Ο Ιάπωνας εκδότης δεσμεύτηκε να ξεκινήσει φέτος μια νέα πρωτοβουλία Super Game, μια μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στρατηγική με στόχο τη δημιουργία ενός «μεγάλου παγκόσμιου τίτλου» που θα επικεντρώνεται στους πυλώνες  του «online», του «community» και της «χρήσης ip».

Στην ετήσια έκθεση της εταιρείας που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, η μητρική εταιρεία SegaSammy δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επενδύσει έως και 100 δισεκατομμύρια γιεν (882 εκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα πέντε χρόνια για να επιτύχει την πρωτοβουλία Super Game. Η εταιρεία πρότεινε επίσης ότι οποιεσδήποτε μελλοντικές εξαγορές θα εξεταστούν με βάση τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συμπληρώσουν τους τρέχοντες προγραμματιστές τους.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Yukio Sugino δήλωσε ότι η SEGA θέλει να ξεπεράσει τα όρια του mainstream gaming και να αναλάβει την πρόκληση της δημιουργίας Super Game που ενθουσιάζουν την κοινότητα videogames  η οποία είναι ένα δίκτυο διαφορετικών σχέσεων. Πρόσθεσε ότι προβλέπουν ότι η κλίμακα των επενδύσεων στην ανάπτυξη της πρωτοβουλίας τους για το Super Game θα είναι σημαντική. Θα πρέπει να ενσωματώσουν νέες τεχνολογίες και τάσεις. Για να γίνει αυτό, σχεδιάζουν να επενδύσουν από την άποψη της ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου έργων και της στήριξης των αλυσίδων αξίας.

Τέλος, ο Sugino δήλωσε ότι η Sega σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των συνεργασιών με άλλες εταιρείες. Αυτά τα σχόλια έρχονται αφού η Sega ανακοίνωσε μια στρατηγική συμμαχία με τη Microsoft, η οποία θα της επιτρέψει να αναπτύξει παιχνίδια χρησιμοποιώντας την cloud πλατφόρμα Azure. Καθώς η Sega προετοιμάζει το super game initative θα ξεκινήσει επίσης μια σειρά από νέα έργα κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου τίτλου FPS σε ένα ευρωπαϊκό στούντιο και θα κάνει χρήση κάποιων IP σε remakes και remasters.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.