Το σνομπάρισμα του FH5 από τα Game Awards κάνει κακό σε όλη την βιομηχανία.

Published on 17 November 2021 at 17:49

Τα Game Awards είναι εχθρικά προς την πραγματικότητα του σχεδιασμού παιχνιδιών και θέλουν να διασφαλίσουν ότι η διαφορετικότητα συνεχίζεται μόνο κατά μήκος των προκαταλήψεων που διατηρούν.

Η Microsoft ηγείται της λίστας υποψηφιοτήτων του GOTY με 20 υποψηφιότητες, κερδίζοντας εύκολα τη Sony και το Playstation της καθώς πέτυχε μόνο πέντε υποψηφιότητες. Ωστόσο, πολλά από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης  ακόμη και το ίδιο το Metacritic είναι ανένδοτα ότι το Forza Horizon 5 έπρεπε να είναι στις υποψηφιότητες για GOTY.

Τα Game Awards είναι σταθερά το μεγαλύτερο σόου βραβείων παιχνιδιών της χρονιάς και είναι ουσιαστικά το αντίστοιχο με αυτό των Όσκαρ ή των Emmys. Κάθε Δεκέμβριο, τα Game Awards διανέμουν βραβεία για τα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς σε διάφορες κατηγορίες. Χθες αποκαλύφθηκαν οι υποψηφιότητες για το 2021. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει μια κραυγαλέα παράλειψη για φέτος όσον αφορά στην κατηγορία GOTY.

Οι υποψηφιότητες για τα Game Awards 2021  περιλαμβάνουν το Deathloop, It Takes Two, Metroid Dread, Psychonauts 2, Ratchet &Clank: Rift Apart και το Resident Evil Village, μερικά από τα πιο καταξιωμένα και δημοφιλή παιχνίδια της χρονιάς. Ωστόσο, ένα παιχνίδι που απουσιάζει ιδιαίτερα είναι το Forza Horizon 5, το open world racing από την Playground Games και τη Microsoft που ξεχωρίζει γιατί είναι το παιχνίδι με το υψηλότερο σκορ του 2021 μέχρι στιγμής.

Το Forza Horizon 5 είναι το παιχνίδι με την υψηλότερη βαθμολογία για το 2021 και είναι στην πραγματικότητα η μόνη νέα κυκλοφορία της χρονιάς που φτάνει κατά μέσο όρο 90 από τους κριτικούς, αλλά δεν έχει ακόμη προταθεί για το Game of the Year. Ο μέσος όρος βαθμολογίας forza horizon 5 είναι 92, ενώ καμία από τις υποψηφιότητες για παιχνίδι της χρονιάς δεν έφτασε το 90.

Επιπλέον, ήταν η μεγαλύτερη κυκλοφορία των Xbox Game Studios με σχεδόν πέντε εκατομμύρια παίκτες την πρώτη ημέρα και οδεύει ήδη προς 10 εκατομμύρια παίκτες. Είναι πάντα σταθερό στις πωλήσεων στο Steam . Αν προσθέσετε όλες τις υποψηφιότητες για GOTY δεν θα καταφέρετε να φτάσετε τον αριθμό των παικτών του Forza Horizon 5.

Το Forza Horizon 5 μπορεί να μην είναι ένα παιχνίδι με cinematics αλλά δεν είναι λιγότερο άξιο από το να ονομαστεί. Είναι ένας τίτλος που κατέχει επί του παρόντος μια θέση στην κορυφή του meta-score για το 2021  στο Metacritic το οποίο υπολογίζει κατά μέσο όρο τις βαθμολογίες εκατοντάδων διαφορετικών ιστότοπων ανάλυσης και YouTubers. Αυτό είναι ένα παιχνίδι που πιθανότατα θα δει περισσότερους παίκτες από όλα τα τρέχοντα ραντεβού μαζί καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Είναι ένα παιχνίδι που θα δημιουργήσει περισσότερες φιλίες και σχέσεις από όλες τις  υποψηφιότητες και είναι επίσης αναμφισβήτητα το πιο εντυπωσιακό τεχνικά παιχνίδι για φέτος.

Η προκατάληψη είναι πάντα λάθος.

Το Forza Horizon 5 είναι και αυτό παιχνίδι αλλά επειδή είναι ανήκει στην κατηγορία racing δεν σημαίνει ότι πρέπει να σνομπάρονται. Όχι μόνο τα cinematics games πρέπει να έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν αυτό το βραβείο.

Τα Game Awards χάνουν την προκατάληψη για τα action games, sports games, mobile games και σχεδόν οτιδήποτε δεν ταιριάζει σε μια πολύ συγκεκριμένη τρύπα σε μορφή Hollywwod. Υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις όπου προκύπτουν τίτλοι που μπορούν να ξεφύγουν από αυτή τη σκέψη, όπως το Overwatch, αλλά είναι ασυνήθιστο να δούμε ένα επώνυμο παιχνίδι όταν υπάρχει μια κινηματογραφική ιστορία με μεγάλο προϋπολογισμό συνυφασμένη με το gameplay. Αυτή η νοοτροπία προδίδει την ποικιλομορφία που αντιπροσωπεύει το παιχνίδι. Μπορεί να αναρωτιέστε αν το Forza Horizon 5 δεν επιλέχτηκε για τα βραβεία με βάση την ημερομηνία κυκλοφορίας του αλλά δυστυχώς όχι, καθώς το Forza Horizon 5 έχει βρεθεί σε πολλές άλλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων για accessibility features και audio.

Η «κριτική επιτροπή» των βραβείων παιχνιδιών  απέτυχε παταγωδώς

Το γεγονός ότι τα Game Awards δίνουν τόσο ισχυρό βάρος ψήφου 90% στους δημοσιογράφους videogames και μέσων ενημέρωσης και κατά  τη γνώμη μου είναι γελοίο και δεν πρέπει να αντικατοπτρίζει τη βιομηχανία γενικότερα. Απομένει ένα 10% για τους παίκτες που αγοράζουν και τα παίζουν! Αύτη η άποψη είναι που έχει πραγματικά σημασία. Οι προγραμματιστές παιχνιδιών θα πρέπει επίσης να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία υποψηφιότητας με κάποιο τρόπο, καθώς επανεξετάζουν το έργο των συναδέλφων τους με περισσότερη εμπειρία από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων στην κριτική επιτροπή. Οι παίκτες πρέπει επίσης να έχουν τουλάχιστον το ίδιο βάρος ψήφου με τους δημοσιογράφους καθώς τελικά οι παίκτες είναι αυτοί που ψηφίζουν με τα πορτοφόλια τους σε αυτά τα πράγματα.

Τα Game Awards θα μπορούσαν να είναι μια νόμιμη πηγή βραβείων για μια βιομηχανία που το αξίζει απεγνωσμένα, αλλά η τρέχουσα μεθοδολογία υποψηφιότητάς της αντιπροσωπεύει μια σημαντική αποτυχία για τη βιομηχανία που εκπροσωπεί. Το καλύτερο παιχνίδι μπορεί απλά να μην υποδεικνύεται καν (μπορούμε να θυμηθούμε και στο παρελθόν τέτοια ατασθαλία)!

Ο Geoff Keighley δημοσίευσε ένα tweet αυτή την εβδομάδα που ζήτησε από τους θεατές να δώσουν σχόλια σχετικά με τις υποψηφιότητες και έδωσε έναν συμβιβασμό γράφοντας "we also have the Player Choice award to vote soon!". Η φωνή των παιχτών θα πρέπει να είναι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία από τους δημοσιογράφους που αγωνίζονται να κρίνουν ένα παιχνίδι αν δεν είναι αρκετό καλό γιατί δεν μοιάζει σαν μια διαδραστική ταινία.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.