Το Six Days in Fallujah μεταφέρει την ημερομηνία κυκλοφορίας του στο τέλος του 2022

Published on 18 November 2021 at 18:58

Για όσους δεν γνωρίζουν, πίσω στο μακρινό έτος 2009 Konami ανακοίνωσε έναν τίτλο ο οποίος, ίσως χωρίς να το γνωρίζει, θα δημιουργούσε αρκετή διαμάχη: το Six Days in Fallujah. Αυτό το tactical shooter εμπνεύστηκε από τη Δεύτερη Μάχη της Fallujah, μια σύγκρουση που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, και στην οποία 800 αθώοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους από τα  χέρια Αμερικανών και Βρετανών στρατιωτών.

Αυτό το έργο κατέληξε να καθυστερήσει αρκετές φορές μέχρι το 2016, όταν τελικά ακυρώθηκε. Αρκετά χρόνια αργότερα, η Highwire Games αποφάσισε να επαναλάβει αυτό το έργο, μια κατάσταση που αναζωπύρωσε τη διαμάχη, ειδικά για το λεπτό θέμα που πρέπει να συζητηθεί, το οποίο προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να προσπαθήσει να προσεγγίσει τουλάχιστον την προσέγγιση που φαίνεται στο Spec Ops: The Line.

Είτε λόγω των παραπάνω, είτε επειδή πραγματικά σχεδιάζουν να αυξήσουν το μέγεθος της ομάδας ανάπτυξης (όπως σχολιάζουν στο επίσημο άρθρο τους) το Six Days in Fallujah μεταφέρει την πρεμιέρα στο τέλος του 2022, αντί να την κάνει στο τέλος του 2021.

Προς το παρόν θα πρέπει να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα, αν και χωρίς αμφιβολία η Highwire Games θα πρέπει να επωφεληθούν από αυτό το επιπλέον έτος για να αναλύσουν αν αποφασίσουν να πουν μια ευαίσθητη ιστορία, η οποία μας κάνει να βλέπουμε αυτούς τους δολοφονημένους πολίτες ως ανθρώπους ή αν απλά πρόκειται να πάρουν το δρόμο των κλασικών ταινιών δράσης  όπου όποιος φοράει τουρμπάνι αποδεικνύετε ότι είναι ένας ακόμα τρομοκράτης(κλισέ του Χόλυγουντ) .


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.