Ο επικεφαλής του Xbox αξιολογεί τη σχέση του με την Activision

Published on 19 November 2021 at 23:33

Ο επικεφαλής του Xbox της Microsoft Corp. δήλωσε ότι «αξιολογεί όλες τις πτυχές της σχέσης μας με την Activision Blizzard και κάνει συνεχείς προληπτικές προσαρμογές», υπό το φως των πρόσφατων αποκαλύψεων για το εκδότη βιντεοπαιχνιδιών.

Σε ένα email προς το προσωπικό που είδε το Bloomberg News, ο Phil Spencer είπε ότι αυτός και η ηγετική ομάδα των videogames είναι "ταραγμένοι και βαθιά προβληματισμένοι από τα φρικτά γεγονότα και τις ενέργειες" στην Activision Blizzard Inc. Αναφέρθηκε στο άρθρο της Wall Street Journal νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το οποίο ανέφερε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Bobby Kotick γνώριζε για την σεξουαλική παρενόχληση στην εταιρεία για χρόνια και ότι κακομεταχειρίστηκε τις γυναίκες.

"Αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν έχει θέση στον κλάδο μας", έγραψε ο Spencer. Συμμετέχει στην κατακραυγή από τους υπαλλήλους προς τους επενδυτές και τους μετόχους απαιτώντας ισχυρότερη απάντηση από τον δεύτερο μεγαλύτερο εκδότη videogames των ΗΠΑ. Την Τετάρτη, ο επικεφαλής του PlayStation της Sony Group Corp. Jim Ryan έστειλε ένα παρόμοιο σημείωμα στο προσωπικό γράφοντας ότι ο ίδιος και η ηγεσία του ήταν "αποκαρδιωμένοι και ειλικρινά έκπληκτοι που διάβασαν" ότι η Activision "δεν έχει κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει μια βαθιά ριζωμένη κουλτούρα διακρίσεων και παρενόχλησης''

Αλλά ο Spencer έκανε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι θα αναλάβει δράση. Το Xbox και το PlayStation είναι μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστών κόνσολών της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών. Η Activision έχει μακρά ιστορία με το Xbox. Το μεγαλύτερο franchise του εκδότη, call of duty, έγινε επιτυχημένο σε μεγάλο βαθμό λόγω της καινοτόμου διαδικτυακής πλατφόρμας Xbox Live της Microsoft, η οποία επιτρέπει στους παίκτες να συνδέονται για multiplayer αγώνες. Τα περισσότερα παιχνίδια της Activision δημοσιεύονται σε κονσόλες Xbox.

Τουλάχιστον 500 υπάλληλοι της Activision υπέγραψαν αίτηση για απομάκρυνση του Kotick και ομάδα μετόχων ζήτησε την παραίτησή του και την παραίτηση δυο άλλων μακροχρόνιων διευθυντών μέχρι το τέλος του έτους.

Καθώς αυξάνεται η δημόσια αντίδραση, η μετοχή της εταιρείας έχει δεχθεί πλήγμα. Η JPMorgan Chase μείωσε τη σύστασή της για τη μετοχή, επικαλούμενη την αυξανόμενη διαμάχη για τον Kotick. Οι "πρόσφατοι αρνητικοί τίτλοι εισάγουν σημαντική αβεβαιότητα σε αυτή την ιστορία", και δεν είναι σαφές πόσο καιρό αυτό το επικίνδυνο ζήτημα θα παραμείνει ανέφερε η αναλύτρια της JPMorgan Alexia Quadrani σε σημείωμα προς τους επενδυτές.

Η μετοχή της Activision έπεσε 3% την Πέμπτη, φέρνοντας απώλειες αυτή την εβδομάδα πάνω από 10%.


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.